~kierowca amator napisał(a): niby wszystko fajnie słusznie, ale z tym ociepleniem akumulatora to wypaliłeś jak.....Jezeli auto stoi na dworze nie zaszkodzi mu taka osłona , ja stosuje to nawet w autokarze , jeżeli jestes kierowcą, to ta rada sie przyda tobie.Nie musisz ocieplać , nikt ci nie kaze , a słyszałeś że można wrzucić aspiryne do akumulatora słabego gdy masz zaniżone napięcie? i nie chce zakręcić i masz szanse na odpalenie napewno nie.Widzisz twoje doświadczenie jest małe w tym kierunku.Pisałem prace dyplomową z akumulatorów i czegoś sie nauczyłem. :)
zbipop napisał(a):~kierowca amator napisał(a): niby wszystko fajnie słusznie, ale z tym ociepleniem akumulatora to wypaliłeś jak.....
~kierowca amator napisał(a): niby wszystko fajnie słusznie, ale z tym ociepleniem akumulatora to wypaliłeś jak.....akumulator jak jest ładowany czy to przez alternator cz ładowarkę nagrzewa się jeżeli osłonimy go od warunków atmosferycznych to utrzyma dłużej ciepło po wył silnika co za tym idzie lepiej rano zapali(uruchomi sil)wiele aut ma fabrycznie ukryte akumulatory.amatorką zalatuje aż na drugiej ulicy :P
falco napisał(a): niby nie wolno stać na uruchomionym silniku ale jak to ma się do ''dizelków'' które POWINNY ''ZŁAPAĆ '' ODPOWIEDNIA TEMPERATURĘ?
ale może to mit... ;)