kc napisał(a): "Agencja ratingowa Standard & Poor’s (S&P) obniżyła w piątek wieczorem długoterminowy rating polskiego długu w walucie obcej z poziomu „A-” do „BBB+”. Okazuje się, że ta sama agencja w ramach ugody sądowej wypłaciła w 2015 roku władzom USA aż 1,38 mld dolarów za ratingowe kłamstwa jakich dopuszczała się z pełną premedytacją w latach poprzednich. Piątkowa decyzja S&P może kosztować polską gospodarkę miliardy złotych."
http://blogpublika.com/2016/01/18/malo-kto-wie-ze-agencja-ratingowa-standard-poors-w-2015-r-wyplacila-wladzom-usa-az-138-mld-odszkodowania-za-ratingowe-klamstwa/
~ napisał(a): O mamy okazję się wzbogacić tylko najpierw musimy podać ich do sądu i wygrać ;)
Skaut napisał(a):mir.ko napisał(a): nieciekawa sytuacja na giełdzie czy taniejący złoty .... i co z tego ? mało kto to odczuje bezpośrednio, nie wiem czy ktoś na tym forum straci z tego powodu 1 zł
Widać, że nie masz zielonego pojęcia o znaczeniu i mechanizmach rynku papierów wartościowych ale przecież nie musisz każdym wpisem się z tym obnosić :D :/
~ napisał(a):czasami mam wrażenie,że panowie redaktorzy są uczniami MichnikaSkaut napisał(a):mir.ko napisał(a): nieciekawa sytuacja na giełdzie czy taniejący złoty .... i co z tego ? mało kto to odczuje bezpośrednio, nie wiem czy ktoś na tym forum straci z tego powodu 1 zł
Widać, że nie masz zielonego pojęcia o znaczeniu i mechanizmach rynku papierów wartościowych ale przecież nie musisz każdym wpisem się z tym obnosić :D :/
eksport za to zyskuje, także ogólnie nie jest tak zle jak niektórzy strasza
~ napisał(a):kc napisał(a): "Agencja ratingowa Standard & Poor’s (S&P) obniżyła w piątek wieczorem długoterminowy rating polskiego długu w walucie obcej z poziomu „A-” do „BBB+”. Okazuje się, że ta sama agencja w ramach ugody sądowej wypłaciła w 2015 roku władzom USA aż 1,38 mld dolarów za ratingowe kłamstwa jakich dopuszczała się z pełną premedytacją w latach poprzednich. Piątkowa decyzja S&P może kosztować polską gospodarkę miliardy złotych."
http://blogpublika.com/2016/01/18/malo-kto-wie-ze-agencja-ratingowa-standard-poors-w-2015-r-wyplacila-wladzom-usa-az-138-mld-odszkodowania-za-ratingowe-klamstwa/
O mamy okazję się wzbogacić tylko najpierw musimy podać ich do sądu i wygrać ;)