~prawnik napisał(a): Narzekają tylko ci którzy nie dostaną bo mają zazdrosne miny a to są pieniądze dla dzieci.
Skarbnica wiedzy i mądrości się odezwała. Człowieku osobiście od Państwa nic nie chcę żyję płacę podatki i radzę sobie wychowując jedno dziecko bo na tyle mnie stać. Chodzi o to że nie jest to sprawiedliwe , skoro są to pieniądze dla dzieci to dla czego poróżnia się te dzieci wyliczając dochody rodziców. Czy moje dziecko ma inne potrzeby? A czy lekarz który wiadomo jaką ma pensję ma 2 dzieci to on oczywiście dostanie ale ktoś komu przekroczy o 1,60 zł to już nie . To jest nie w porządku i tyle . Oczywiście że zazdroszczę , tak po prostu po ludzku nie z jakąś nienawiścią czy coś . Mam wielu znajomych co mają 2 i 3 dzieci fajnie że dostaną. Mnie tam te 500 zł nie zachęci do posiadania drugiego dziecka bo akurat w moim przypadku wiek. Ale może inni zostaną zmotywowani szczególnie ci co lubią dużo mocnych trunków i nie myślą co będzie potem, a te dzieci niewiele na tym skorzystają . Skorzystają głównie palacze tak jak jeden po sąsiedzku ma 3 dzieci tysiąc wpadnie człowieku kiep z gęby nie wypada.
Każde powinno dostać , może po miej ale bez wyjątku . W całej UE tak jest, ale chociaż jakiś krok w dobra stronę , za 500 zł już coś można kupić lub odłożyć dziecku na naukę