Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej…
~Kulą w płot niezalogowany
8 kwietnia 2016r. o 7:32
Autor słyszał, że dzwonią, ale ne wie w którym kościele.
Jest znacznie gorzej - to NIE dla biskupów ten zapis! I stawiam dużą kasę, że biskupi ziemi kupować nie będą!
To ukłon w stronę "wyznania handlowego". Ale o tym to już obiektywny inaczej felietonista na pewno nie napisze!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Nie ma żadnych podziałów międy Polakami niezalogowany
8 kwietnia 2016r. o 7:57
Nie ma żadnej waśni ani podziałów miedzy Polakami.
Po prostu "od zawsze" istniała tu część tubylców wroga Polsce i Polakom.
To ta część jeździła do carycy Katarzyny w obronie wolności i demokracji. To ta część zakładała w 1919 Polską Republikę Rad i witała z kwiatami najeżdżającą Polskę Armię Czerwoną (podobnie jak w 1939). To ta część po wojnie zaszczepiała w Polsce komunizm i mordowała polskich patriotów. Ta sama, która w latach 90 chciała nas pozbawić suwerenności przez oddanie zarządu lewackiej Brukseli. Teraz ta sama część znów donosi na Polskę do obcych i domaga się obalenia demokratycznie wybranego rządu.
~Połykaczka kijanek niezalogowany
8 kwietnia 2016r. o 8:02
Powiedz mi Boletusie - kogo obchodzą prywatne opinie jakiegoś Boletusa, który nawet się nie podpisze?
Ja rozumiem felietony osoby znanej, która się czymś zasłużyła, która jest znana z jakiegoś punktu widzenia i jest osobą publiczną.

Jesteś jakimś tam Boletusem i twierdzisz że nie odnosisz że swoich wypocin żadnych korzyści co jest kłamstwem.
Albo jesteś narcyzem i się swoimi anonimowym opiniami dowartościowujesz, albo masz za zadanie mieszać w głowach ludziom i podpisujesz się pseudonimem aby nie oberwać rykoszetem.
Z wypowiedziami pod "felietonem" nie polemizujesz i masz je gdzieś (bo jesteś najmądrzejszy?).

To nie jest felieton ,to jest - monolog & słowotok.

He, he. Mogę ci jechać a ty nic nie zrobisz bo nie polemizujesz, mogę obrazić bo jesteś synonimem a sąd za obrazę anonima nic mi nie zrobi.

Na takich jak ty, co strzelają anonimowo mówi się trol i to nie ważne czy pisze się tak jak ja pod "felietonem" czy pisze się anonimowo "felieton".
Mówi się też " Kozak w necie, p**da w świecie".

Anonimowy słowotok to nie felieton, no chyba że słowotok jakiejś Dody elektrody można nazywać telefonami.
Są felietony ludzi konkretnych i są słowotoki ludzi prostych.
Do jakiej grupy ludzi zaliczyć anonima?
~fiki miki niezalogowany
8 kwietnia 2016r. o 8:21
Muszę się zgodzić z połykaczką kijanek... Kim jestes? Boletusie. Czyżby lewackim trolem promującym ...skie, antypolskie nastroje? Piszesz ze ultrakatolicka Hiszpania zmieniła sie, czyżby na lepsze ?? raczej nie! Nawet jeśli jak piszesz że biskupi wykupią Polską ziemie to chyba lepiej niż jakiś niemiec którego dziadek napadł na Polskę w nocy..

Zastosowana autokorekta

~Połykaczka kijanek niezalogowany
8 kwietnia 2016r. o 8:38
Ziemia była kupowana na słupy, myślisz że kościół ziemi nie kupował za poprzedniej ekipy?
Mądrzysz się że katolicy ci ziemię wykupią a piszesz że związki wyznaniowe mogą ją kupować, czyli mogą ją kupować muzułmanie, żydzi, prawosławni, protestanci.
W swojej głupocie zapomniałeś że zachód Europy to też są protestanci, katolicy, muzułmanie czy żydzi. Wschód Europy to prawosławni, muzułmanie ,żydzi.

Takie "Boletusy" nie mają nic przeciwko stawianiu meczetu w centrum miasta (ziemię nie tylko kupiona a nawet jest przekazywana w darze) ,nie mają nic przeciwko dawaniu zasiłków jakimś uchodźcom bez papierów i dawaniu im mieszkań za darmochę ale mają coś przeciwko jednemu związkowi wyznaniowej co chce zapłacić za ziemię.

I jeszcze piszesz że nie masz korzyści z "felietonu". Piszesz że Kaczyński dzieli ludzi a ty co swoimi wypocinami robisz?
Kaczyński być może i dzieli ludzi ale prezentuje punkt widzenia większości wyborców, bo go wybrali i go znali jaki jest.

A Boletusy nie znamy i mamy liczyć się z jego opinią z której nie ma korzyści?
Jesteś mistrzem marnowania czasu albo mistrzem propagandy.
8687
#jr nieaktywny
8 kwietnia 2016r. o 9:31
"Psy szczekają, a karawana jedzie dalej…"

Słuchaj Boletus:
- po pierwsze sam sobie przeczysz - bo czym są twoje uwagi organizacyjne jak nie polemiką z komentującymi forumowiczami
- po drugie użyłeś bardzo wymownego tytułu, który w moim rozumieniu obraża czytelników (oczywiście interpretować można różnie)
- po trzecie wyglądasz mi na prowokatora, który celowo wkłada kij w mrowisko i czeka co z tego wyniknie, a im większe zamieszanie, tym lepiej widzę, bo inaczej po co poruszać tematy budzące sporo kontrowersji, zamiast te dysonanse wygasić, wytłumaczyć, poszukać przyczyn i uzasadnić swoje stanowisko? które jak wnoszę z wymowy argumentów skłania się na lewo.
bardzo dobrze napisał "~Nie ma żadnych podziałów między Polakami" - że Polacy są jednością, tylko są takie mendy, które chcą to zniszczyć wszelkimi sposobami i twoje "felietony" mają w tym swój udział
- po czwarte mylisz fakty, albo jesteś niedoinformowany, bo kler nie pojawił się teraz jako nowy gracz, tylko on rozdaje karty od wielu wieków
- kto ci powiedział, że kościół powinien jednoczyć i łączyć (może kogo i po co), kościół to najkrwawsza sekta na świecie i rzeczywiście łączy członków swojego dowództwa w walce o trofea i wpływy, ale na pewno nie zwykłych ludzi - tych tylko hipnotyzuje
- po kolejne żaden rząd nie ma prawa sprzedawać NASZEJ ziemi - ziemia należy do ludzi, a nie do rządu, tylko Polacy są oszukiwani i myślą, że muszą kupować kawałek placu, żeby dom postawić. Jakim prawem? pytam Jakim prawem rząd sprzedaje nam naszą ziemię? i w dodatku jaki rząd? to sztuczny twór nie mający nic wspólnego z działaniem w interesie Polaków. (ten (nierząd) to zresztą zarejestrowana firma, a nie organ państwowy)

to na tym zagadnieniu postaraj się skupić (może być w kolejnym felietonie), jakim prawem władza (jaka władza? - to jest służba narodowi) sprzedaje nam naszą ziemię, albo komukolwiek innemu? skąd rząd ma tę ziemię i prawo do niej? kupił ją od kogoś, żeby móc ją odsprzedać? - gdzie ma na to umowę?
a może ją sobie przywłaszczył (patrz ustawa o nacjonalizacji) - tylko, czy ustawa wydana przez nielegalną władze może być prawomocna?

ps. i tylko małe sprostowanie - to nie większość wybrała PIS - tylko mniejszość (około 19% społeczeństwa) - tak, ze ten rząd również nie posiada legitymacji społecznej do legalnego sprawowania władzy (która żadną władza nie jest)
2161
#fobiak nieaktywny
8 kwietnia 2016r. o 10:06
moim zdaniem sytuacja na bolcu ulegla zmianie, uzytkownicy sa duzo madrzejsi od autorow felietonow
dobrze ktos napisal, ze nie ma podzialu pomiedzy polakami, podzial jest tam gdzie dziela wrogie nam rzady tym co nie nalezy do nich, w warszawie

Dopisane 08.04.2016r. o godz. 10:06:

geniuszu, nie wiem czy wiesz, ze ja niektorych tekstow ucze sie na pamiec i w temacie z marca uczylem sie komentarza jednego z uzytkownikow rowniez a ze nie mam drukarki doliczylem sie ok 8.376 wgladow w temat, pozniej przestalem liczyc bo sie pomylilem. tekstu jeszcze nie znam dobrze tak, ze jeszcze bede zagladal w twoj marcowy kodowy temat

"I sprawa trzecia – najważniejsza. Mój felieton z marca „zaliczył” ponad 12 tysięcy „wejść”. To całkiem sporo, jak na lokalny portal internetowy."
~klucznick niezalogowany
8 kwietnia 2016r. o 12:19
skończ p=i=e=r=d=o=l=i=ć,bo ci to paplanie nie wychodzi,boleckaktus :P polska dla polaków :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza