Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Procesje na Boże Ciało
~masi niezalogowany
3 czerwca 2016r. o 17:50
Jak ktos ma ochote to dzisiaj Paryska :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
3 czerwca 2016r. o 20:02
Pannazdzieckiem napisał(a):
DP napisał(a):
apage, Satana! Piotrze
dobranoc

Dobranoc :) Kaczuszko , myślę , że Papudze też nie biega o to , aby niszczyć , tak jak ma to niby w obyczaju Satham. Kiedy dzieckiem byłem czytałem komiksy o kosmitach . Trójkąt bermudzki , abssyns , potem czytałem Bułhakowa , Dobraczyńskiego , Strugacckich , Van Hellena , Asimowa , a dzisiaj znowu wracam do kosmitów ... studiując Pismo Święte.

Ja mogę być szatanem , ale Stwórca jest Przyjacielem , nie wrogiem , a już na pewno nie panem.

Kochaj bliźniego , jak mawiał Jezus ... nawet jeśli jest Żydem :)

Dobranoc :)

Paniusiu, nie mi wypowiadać się co gryzie gilberta grape'a, gdybym patrzyła przez ciasny pryzmat oceny, co bym zobaczyła?
Taki sposób myślenia pozwala nie nienawidzić, nie mieć w sobie gniewu (tego negatywnego) , za to posiadać sporą dawkę optymizmu (ale nie ślepego). :) ;)

Dopisane 03.06.2016r. o godz. 20:02:

gover napisał(a):
~ napisał(a): 10 ''A teraz, królowie, zrozumcie,
nauczcie się, sędziowie ziemi!
11 Służcie Panu z bojaźnią
12 i Jego nogi ze drżeniem całujcie,
bo zapłonie gniewem i poginiecie w drodze,
gdyż gniew Jego prędko wybucha.
Szczęśliwi wszyscy, co w Nim szukają ucieczki.''

czy takiego Boga można się nie bać?

Nie wydje sie to byc cytatem z Ewangelii sw. Mateusza. To jest psalm.
Takiego Boga nie nalezy sie bac. Takie cytaty wyrwane z kontekstu niczego nie dodaja do dykusji. Przeczytaj calosc tego psalmu. Postepujac tak jak Ty, moge Ci zacytowac fragment Biblii, gdzie jest powiedziane, ze Boga nie ma.

wszystko w tych dyskusjach opiera się na tekstach wyrwanych z kontekstu.

i dwie sprzeczności;

Apage, Satanas! – Idź precz, szatanie!

"Jezus zapytał ich: "A wy za kogo Mnie uważacie?" Odpowiedział Szymon Piotr: "Ty jesteś Mesjasz, Syn Boga żywego". Na to Jezus mu rzekł: "Błogosławiony jesteś Szymonie, synu Jony. Albowiem nie objawiły ci tego ciało i krew, lecz Ojciec mój, który jest w niebie. Otóż i ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą." (Mt.16:15-16).

o tej samej osobie

sprzeczności mnożą się siejąc zamęt
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 czerwca 2016r. o 21:08
DP napisał(a): ...
sprzeczności mnożą się siejąc zamęt

Wychodzi więc na to , że Jezus też ulegał emocjom. Albo ewangeliści coś spieprzyli :D Jest jeszcze jedna możliwość. Radośni kopiści słowa bożego , może dostali taką właśnie dyrektywę , aby sprzeczności tworzyć , chociaż napisane jest " ktokolwiek doda , lub ujmie ... ten się w piekle poniewiera " :D
Też uważam , że Mondra Kniga jest zbyt skomplikowana i pozwala na dowolne interpretacje. Ale najbardziej bawią mnie Świadkowie Jehowy. Współcześnie , to już nie Strażnica , ale tablety ... w try miga znajdują właściwą sentencje , wraz z " właściwą " interpretacją , na każde zdarzenie , opinię ... myśl ... :)

Gover , jakie piętnaście lat , skoro wystarczą tablety i dwa lata łażenia po ulicach i irytowania Ludzi ? :D A czy wiesz Gover , co to takiego jest " tetragrammaton " ? Świadkowie Jehowy wiedzą , wiem , bo wielokrotnie pytałem :D

Miłego wieczoru Wam życzę :)

Ps. Zmasowany , dopiero wróciłem od betoniary , nici z szachów i Paryskiej ... dobrej zabawy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14505
DP
3 czerwca 2016r. o 21:28
Tobie tez miłego
~masi niezalogowany
3 czerwca 2016r. o 21:31
Jak tam chcecie, pozdro z Paryskiej ;)
14505
DP
3 czerwca 2016r. o 21:34
:P
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 czerwca 2016r. o 22:12
Trzym się tableta :D

Dopisane 03.06.2016r. o godz. 22:12:

DP napisał(a): Tobie tez miłego

Oczywiście dziękuję Kaczuszko :) Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
4 czerwca 2016r. o 11:21
no co?...mam troszkę czasu więc może popiszemy?
nawet gover nie odważył się jak widzę na odpowiedz o ''białolicej'' :D

a może jeszcze raz o ''symbolice'' ryby co to wielu ozdabia sobie w ten sposób pojazd którym się porusza ...wykluczam rowery bo nie zauważyłem :D

taka tu cisza ze zaczynam myśleć że wszyscy z tematu ,szykują się na jakąś ''procesję bo to dzisiaj ''kody całego świata ,łączą się'' :D

jest coś takiego w tym grajdole bo bym sobie może pospacerował ...

a może jednak wybiorę się nad Bóbr :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza