Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
O co tak naprawdę chodzi w połączeniu Tysiąclecia z Kosiby?
~ niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 12:19
~Mr. F. napisał(a): Jest w tym duzo racji - RODow szkoda tylko podstarzalym emerytom, ktorym nie bedzie sie chcialo jezdzic na dzialke kilka kilometrow za miasto "bo zawsze mieli dzialke tu lub tam", a dostai ja czesto 30 lat temu w dzierzawe i uwazaja, ze to ich wlasnosc.

Calkowicie normlane jest rozwijanie sie miasta i calkowicie zrozumiale jest to, ze ogrodki dzialkowe ida na pierwszy ogien - w obecnych czasach sa usytuowane wlasnie wmiejscach, gdzie miasto rozwijac sie powinno.
Czy ktos np pamieta jezcze, ze na Paistow gdzie stoi obecnie bydynek TBS byly tez ogrodki? Byly i juz ich nie ma.

Auto zadaje bardzo duzo roznych pytan - ja mam jedno. Ile ma lat? Bo dziwnie pasuje profilem wlasnie do podstarzalego emeryta ;)

Bardzo ciekawa analiza, szczególnie ostatnia analiza, niestety całkowicie nietrafiona! Autor ma 40 lat.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 12:23
~- napisał(a): Już o tym pisałam. Nasze dzieci dzięki tej drodze ( tj. Chodniku i oświetleniu) będą mogły bezpiecznie dojść do szkoły na JP II. Dzisiaj strach je puszczać jesienią i zimą. Każdy nornalny rodzic to zrozumie, że ta droga jest bardzo potrzebna.

Rzeczywiście, na wąskiej drodze osiedlowej, kompletnie do takiego ruchu niedostosowanej dzieci będą bezpieczne! Dlaczego dziś tą drogą nie chodzą? Przejście piesze jest jak najbardziej możliwe...
~Jagielończyk niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 12:27
~Mieszkaniec Jagielonow napisał(a): Mieszkam na Jagiellonów, i zanim jeszcze usłyszałem o tej drodze, myślałem że byłoby super gdyby nie trzeba było jeździć na około, ulica Piastow, gdzie zawsze stoi pełno zaparkowanych aut dzialkowcow. Będę mocno lobbowal powstanie drogi.

Proszę nie podszywać się pod mieszkańców ulicy Jagiellonów. NIKT do tej pory nie wypowiedział się POZYTYWNIE o tym pomyśle! Pozdrawiamy TUBĘ UM i Rady!
~Jagiellończyk niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 12:33
~kto to jest Sitek ? napisał(a): ludzi wydali swoje pieniądze na budowe domów i chcą mieć drogę do własnych domów więc o co chodzi niejakiemu panu Sitek ?
Chyba że pan sitek mieszka gdzieś na pustyni gdzie nie ma dróg dojazdowych i musi korzystać z WIELBŁĄBA

Jak chcesz kogoś obrażać to podpisz się imieniem i nazwiskiem. Chodzi o to, że p. Sitek i innych mieszkańców nie poinformowano, co przez Sąd zostanie uznane za zatajanie istotnej informacji handlowej, o koncepcji budowy wewnętrznej obwodnicy miasta, co zwiększy obciążenie ruchem na ulicy przy której mieszkamy z kilku samochodów w ciągu dnia do kilkudziesięciu w ciągu godziny, a której to koncepcji wiadomo podobno od roku 2006 (słowa p. Radnego). Z powyższego powodu właściciele nieruchomości przy "obwodnicy" wystąpią do Miasta Bolesławiec z bardzo dużymi roszczeniami.
~jokiel niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 17:59
Skoro jest takie potencjalne zapotrzebowanie na ruch aut w tym miejscu, to powinna ta droga powstać - odciąży to inne zakorkowane części miasta i ulży innym stojącym w korkach i mieszkającym przy tych korkach ludziom.
~ha niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 18:05
~Mieszkaniec Jagielonow napisał(a): Mieszkam na Jagiellonów, i zanim jeszcze usłyszałem o tej drodze, myślałem że byłoby super gdyby nie trzeba było jeździć na około, ulica Piastow, gdzie zawsze stoi pełno zaparkowanych aut dzialkowcow. Będę mocno lobbowal powstanie drogi.

Nie sadzę, abyś był mieszkańcem Jagiellonów. Ja owszem. Na osiedlu powstało lub jest w trakcie 20 domów i nikt nie jest za powstaniem tej drogi, napisaliśmy protest do Urzędu Miasta i nie odpuścimy! Nie ma mowy!
~ niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 18:27
Pamiętajcie! Mieszkańcy ul. Jagiellonów,ulic przyległych i działkowcy! Wnioski i uwagi do przyjętej uchwały RM Bolesławiec w sprawie sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego--- należy składać na piśmie
w siedzibie Urzędu Miasta Bolesławiec, Rynek - Ratusz 41, 59-700 Bolesławiec, w terminie : do dnia 13 CZERWCA 2016 r. !
Uwaga! Jeżeli o tym zapomnicie,to później trudno będzie zahamować machinę urzędniczą i wasze ewentualne roszczenia odszkodowawcze z tytułu wybudowania mini-obwodnicy.
:)
~NiePopulista niezalogowany
1 czerwca 2016r. o 20:05
Z całym szacunkiem pisanie takich artykułów świadczy o ignorancji i braku zrozumienia samego procesu. Zmiana przeznaczenia w Planie Zagospodarowania Przestrzennego daje jedynie możliwość zbudowania drogi w tym miejscu. Ta uchwała nie jest równoznaczna z decyzją o budowie. Do samej decyzji o budowie potrzebny jest jeszcze szereg innych uchwał! Proszę rzetelnie przygotowywać materiał a nie podsycać ogień.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!