Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 7:58
Horus napisał(a):
i wtedy też jest po dyskusji...

Dyskusji? Chyba nie znasz znaczenia tego słowa.
Dyskusja, polega na tym że adwersarze przedstawiają swoje racje i ich bronią za pomocą RZECZOWYCH argumentów. A nie poprzez przeinaczanie wypowiedzi oponenta. Bo wtedy to już nie jest dyskusja, a zwykła szczeniacka pyskówka.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2022r. o 8:06
a co powiesz wielebny o ''młodzieży'' zakładającej sekty zwane np. ''rycerze Chrystusa czy ''strażnicy ?Maryi''?

jaka jest przeciętna wieku tej ''elyty''? ;D
oni też ratują swoje ''ego''?

o twoim wybujałym nie wspominam ...;D

Dopisane 28.12.2022r. o godz. 08:06:

~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
i wtedy też jest po dyskusji...

Dyskusji? Chyba nie znasz znaczenia tego słowa.
Dyskusja, polega na tym że adwersarze przedstawiają swoje racje i ich bronią za pomocą RZECZOWYCH argumentów. A nie poprzez przeinaczanie wypowiedzi oponenta. Bo wtedy to już nie jest dyskusja, a zwykła szczeniacka pyskówka.

tu się z tobą zgodzę ...ty zawsze RZECZOWO podchodzisz do sprawy...
najczęściej w kwestii ''lewactwa'' ;D
wtedy to nie jest ''szczeniacka pyskówka'' ....''boże broń''
~~Makowy Grab niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 8:17
Horus napisał(a):
najczęściej w kwestii ''lewactwa'' ;D

Nazwać lewaka lewakiem to bardzo rzeczowa wypowiedź. A jak go nazwać? Misiem Uszatkiem?
Rzeczy należy nazywać po imieniu. Inaczej dyskusja nie ma sensu. Lewactwo bardzo boi się prawdy, dlatego robią wszystko by zatrzeć prawdziwy sens słów.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 8:26
Horus napisał(a): a co powiesz wielebny o ''młodzieży'' zakładającej sekty zwane np. ''rycerze Chrystusa czy ''strażnicy ?Maryi''?

Kolejny przykład lewackiej podmianki w znaczeniu słów.
Poczytaj może co znaczy sekta.
Jakoś nie słyszałem by Rycerze Chrystusa mieli się wyrzec swoich rodzin na rzecz wspólnoty. Wręcz przeciwnie, są tam pielęgnowane wartości rodzinne, a także uszanowanie ojczyzny i szacunek dla drugiego człowieka. Czy to wyczerpuje znamiona sekty? Myślę że wątpię ;-P
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2022r. o 8:31
ok.
ale czy pisanie o ''lewactwie '' praktycznie w każdym poście to nie jest szczeniackie podejście?
przeleć się po temacie i podaj mi stronę gdzie to wielebny wdał się z kimś w RZECZOWĄ dyskusję ...

gwarantuję ci że tego nie znajdziesz...
dla niego forum to nic innego jak ambona...
rzeczowości -ZERO ...

~~Makowy Grab niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 8:42
I kolejne lewackie przeinaczenie. Dobrze wiesz komu przysługuje "tytuł" wielebnego. Dobrze wiesz że ja się nie łapię.
I tak moglibyśmy się kopać po kostkach. Przyjmijmy raz na zawsze że ty jesteś lewakiem a ja katolem (nie żadnym księdzem) i choć tę kwestię będziemy mieli z głowy.
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2022r. o 8:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): a co powiesz wielebny o ''młodzieży'' zakładającej sekty zwane np. ''rycerze Chrystusa czy ''strażnicy ?Maryi''?

Kolejny przykład lewackiej podmianki w znaczeniu słów.
Poczytaj może co znaczy sekta.
Jakoś nie słyszałem by Rycerze Chrystusa mieli się wyrzec swoich rodzin na rzecz wspólnoty. Wręcz przeciwnie, są tam pielęgnowane wartości rodzinne, a także uszanowanie ojczyzny i szacunek dla drugiego człowieka. Czy to wyczerpuje znamiona sekty? Myślę że wątpię ;-P

a czy czasem we wczesnym chrześcijaństwie nie nazywano wyznawców Jezusa sektą?
sektą są ci co trwają w jakimś zaklętym kręgu... bez lub z ograniczonymi możliwościami otwarcia się na inny kierunek czy to w procesie myślenia czy działania...
dlaczego dzisiaj twoi ''współbracia'' nazywają Swiadków Jehowy właśnie sektą?
dlaczego zamykacie przed nimi drzwi?
czyżbyście bali się że coś wam uświadomią?...że obalą wasze mity?
jeśli wasza wiara jest tak silna jaką ją chcecie okazać to czego się boicie?
uważam że boicie się tego że okaże się jak jesteście słabi i jakimi jesteście ignorantami w kwestii tego w co chcecie usilnie wierzyć ...
i dzisiaj wielebny możesz napisać że nie setki a tysiące książek masz w tej swojej ''bibliotece'' a ja zadam ci dwa ,trzy proste pytania a ty nie znajdziesz odpowiedzi...

bo tak to jest jak ''lewak'' je zadaje ...;D
~~Biaława Sałata niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 9:00
Horus napisał(a): czy czasem we wczesnym chrześcijaństwie nie nazywano wyznawców Jezusa sektą?

Co świętowałeś 25/26 grudnia, wigilię jakiego dnia po chodziłeś 24 ? Dlaczego akurat w tym czasie odwiedza cię córka i co świętuje cię ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.