Horus napisał(a): ajajajaj...
ach te ich oszustwa i łgarstwa...
a miało być tak pięknie jak ''budyń'' śmigał po wiecach wyborczych ''
a tu du-pa...:]
''Część posłów PiS, w tym premier Mateusz Morawiecki oraz wicepremier Jarosław Kaczyński, zagłosowali przeciwko przyznaniu 95 mln zł dodatku do emerytur dla strażaków z Ochotniczych Straż Pożarnych. Była to jedna z obietnic Andrzeja Dudy w czasie wyborów prezydenckich.
Jednym z postulatów przedstawionych przez Andrzeja Dudę było przyznanie
dodatku dla emerytowanych członków OSP - Czas jest, żeby rozwijająca się Polska pomyślała o jakimś świadczeniu emerytalnym dla tych, co lata przesłużyli w Ochotniczej Straży Pożarnej. Po cichu mi o tym mówią na dziesiątkach, setkach spotkań, które odbywam z rodakami w całej Polsce - zapowiadał prezydent Andrzej Duda.
Sejm odrzucił ustawę. Emerytowani strażacy OSP nie otrzymają dodatku
Zgodnie z planem dodatek miałby wynosić 20 zł za każdy rok służby, co oznacza, że najbardziej doświadczeni pracownicy otrzymywaliby 400 zł miesięcznie.
Projekt ustawy w tej sprawie przygotowali, a później przegłosowali senatorowie. Jednak przeciwko wypłacie dodatku dla strażaków było 232 posłów PiS, w tym premier Mateusz Morawiecki, wicepremier Jarosław Kaczyński, szef MSWiA Mariusz Kamiński czy ministra rodziny Marlena Maląg.''
i co teraz powiecie pisdzielce?...hahaha
Przed chwilą oglądałem program ,,SPRAWDZAM ' z Dudą ale nerwowo nie wytrzymałem i przełączyłem na Polsat jak może prezydent takie banialuki opowiadać ,w każdym słowie widać ,że jest pisowcem podległym naczelnikowi .Ucho Prezesa nie kłamie .