~~Bladoniebieski Słoneczniczek napisał(a): ~Bladofioletowy Lędźwian napisał(a): A ja powiem tak, do mojej miejscowosci dotarl tylko p. Aleksander, p. Haniszewski juz nie. Szukalam dlugo programu wyborczego pana wojta, na prozno. Ani w ineternetach, ani w gablotach, ani w skrzynkach, nic, zero.Na wybory poszlam zatem zaglosowac na jedynego kandydata, ktory przedstawil mi jakis w miare sensowny, choc niedopracowany, program. Moim skromnym zdaniem gmina Warta B. potrzebuje zmiany. Co tutaj sie dzieje? Kompletnie nic. Gdyby nie bezposrednie sasiedztwo z Boleslawcem wszyscy bysmy tu umarli z glodu, nedzy i rozpaczy. Jaka przyszlosc maja tu mlodzi ludzie? Jakie perspektywy w ksztalceniu i rozwoju maja nasze dzieci? Poziom szkolnictwa w gminie to jakis zart a tak glosno bylo o wyrownywaniu szans. Sluzba zdrowia w gminie rowniez kuleje, zapewne wiekszosc z nas, mieszkancow, woli pojechac do lekarza do miasta, do nowoczesnej, przyjaznej, profesjonalnej przychodni. Obraz naszej gminy pod starymi-nowymi rzadami to obraz nedzy i rozpaczy. Nie dzieje sie tu kompletnie nic. Poczytajcie sobie protokoly z sesji rady gminy dostepne na stronie bipu. Otworzcie oczy i przyjzyjcie sie, czym zajmuja sie nasi wlodarze... nasza mala ojczyzna potrzebuje nowych, odwaznych ludzi, ktorzy maja pomysl, ktorzy widza potrzebe zmiany. A zamiast tego dostalismy po raz kolejny, no wlasnie, co?
Racja - tylko ten młodszy też niestety niczego nowego nie proponował. Powiem więcej - brak mu doświadczenia. Warta to duża gmina, tysiące mieszkańców, za których trzeba brać odpowiedzialność w sensie szkoły, zdrowie itp.
Co za hipokryzja, piszesz "racja", iż ktoś konkretnie zdiagnozował stan faktyczny tej tak super zarządzanej gminy, a nie masz nic na obronę i ogólnikami się posługujesz.
Lepiej w tym marazmie tkwić i wg jakiego programu będzie realizowana "polityka" gminy? Jest jeden klucz "Doświadczenie ma tu duże znaczenie", to tak jak "rozmiar ma duże znaczenie", idiotyzm do kwadratu, czy nie tak miłe panie? Teraz tylko czekać na efekty populizmu "Mirosław Haniszewski: Stawiam na rozwój przedsiębiorczości w gminie." Szkoda tylko młodych, którzy muszą czekać na zmiany pokoleniowe. Jak widać, to nic się nie zmieniło po 1989.