Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Poród w Bolesławcu.

~ niezalogowany
8 marca 2016r. o 7:26
~ja napisał(a): Rodziłam w Bolesławcu w styczniu tego roku drugie dziecko. Pierwsze przyszło na świat winnym szpitalu. Słuchałam i od lekarza i od położnych- dlaczego nie poszłam rodzić tam, gdzie pierwsze dziecko? Położna przez prawie cały poród wypisywała papiery, a do mnie pochodziła jedynie kilka razy. Poród aktywny? Przez większość czasu byłam podłączona pod KTG i leżałam na wznak... Chodziłam nie do tego lekarza co trzeba, więc miałam co chciałam...

To do jakiego lekarza miałaś chodzić? Kogo polecasz?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ja niezalogowany
8 marca 2016r. o 8:42
Najlepsza jest dr Jeka. Wcześnie bylam u pięciu innych lekarzy.
~Ja niezalogowany
8 marca 2016r. o 9:01
Jak ja rodziłam to wszystkie sale były zajęte tylko sala rooning była wolna co mnie zdziwiło ale szybko zrozumiałam dlaczego gdy tylko tam trafiłam. Dziecko masz cały czas przy sobie tylko kąpać przychodza.mialam porod kleszczowy, byłam nacinana, zrobił mi się krwiak że ciężko mi się odwracalo na drugi bok a do toalety szłam w pośpiechu bo bałam się dziecko samo zostawiać. Nastepnego dnia poprosiłam pielęgniarkę czy może dziecko wziąć chociaz na godzinę zebym się przespala to stwierdziła że to sala matki z dzieckiem i odmówiła aż się z nerwów popłakałam. W zwyklych salach matka po porodzie może odpocząć albo spokojnie się umyć bo czasem zabierają dziecko a pomoc w tym czasie jest bardzo wazna i teraz rozumiem dlaczego sala pojedyncza była wolna.
~:) niezalogowany
8 marca 2016r. o 10:03
~Ja napisał(a): Jak ja rodziłam to wszystkie sale były zajęte tylko sala rooning była wolna co mnie zdziwiło ale szybko zrozumiałam dlaczego gdy tylko tam trafiłam...

Ja również byłam na takiej sali, ale.. po porodzie powiedziałam że jestem wyczerpana i czy mogą zabrać maluszka- z grymasem ale wzięli :P następnego dnia poprosiłam również o opiekę, pielęgniarki zajęły się małą do gdz 23 a później odwiozły mi córkę. Generalnie wszystko OK, tylko ten starszy personel na noworodkach wymaga wymiany :( młode pielęgniarki są życzliwe, pomocne ale te starsze pozostały w starym systemie niestety.
Brak zastrzeżeń do porodu i położnych :)
moją ciąże prowadził Ziółkowski- mimo to przyjęto mnie w miły sposób, choć lekarza tego nie znoszą w naszym szpitalu
~kx niezalogowany
8 marca 2016r. o 14:07
ja mam skomplikowaną ciążę i wskazanie do cesarskiego cięcia, chodzę do dr Rahmana strasznie boję się cesarki, dziewczyny macie jakieś doświadczenia z doktorem lub cesarkami w bolesławcu? może lepiej jelenia, choć dużo osób odradza....
~Gaga niezalogowany
8 marca 2016r. o 15:27
Ja mialam w bc cesarke. Jestem zadowolona. Nie boj sie, kilka czy kilkanascie minut i po sprawie;) No na pewno lepiej niz u dentysty. Lezysz a dzidzia sama wyskakuje. Dochodzenie do siebie po cc tez nie takie straszne jak opowiadaja. Normalne. Zreszta w szpitalu jestes ciagle na lekach przeciwbolowych i pod stala opieka personelu. Potem czekasz tylko az minie 4 doba,zeby wyjsc z maluszkiem do domu.
~ niezalogowany
8 marca 2016r. o 15:39
a można wiedzieć miałaś wskazania do cc? czy w trakcie tak wyszło?
~Gaga niezalogowany
8 marca 2016r. o 16:17
W trakcie wyszlo, szybka decyzja. Ale wg mnie na upartego to wskazania bylyby wczesniej. A chodzilam do lekarza spoza szpitala.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.