~ana napisał(a): Boksy są niedostatecznie sprzatane , jeśli już .
kobieto mam psa w kojcu i nie wiem kiedy narobi, ale jak to zobaczę to staram się posprzątać. czy ty myślisz, że ktoś będzie stał przy takim boksie i warte pełnił, bo pies narobi???? nikt tak w domu nie robi nawet. chyba, że ty lubisz podglądać psy jak robią kupki.
~ana napisał(a): Woda brudna przeważnie .
nie jest brudna a jedynie wysypujące żarcie własnie wpada do misek z wodą. co się dzieje z suchą karmą w wodzie każdy wie. zresztą
jest to na wasze życzenie. dlatego, że to wy chciałyście, aby jedzenie było do oporu, chociaż każdy wie, że psy powinny dostawać odpowiednią dawkę dobową. mieszkające w kojcach psy jak te w ZP powinny dostawać nawet trochę niższą dawkę dobową, bo nie mają jak spalić zgromadzonej energii. przez własnie taki stan rzeczy psy są ciągle pobudzone, a to nasile przeróżne problemy behawioralne.
~ana napisał(a): Tygrys , którego się wszyscy boją i mnie się woła , aby przy nim pomóc depcze po swoich odchodach -
ten pies jest praktycznie nieadopcyjny i ty to dobrze wiesz. nie chodzi o strach przed nim, ale momo to dlaczego pracownik ma ryzykować własnym zdrowiem, aby równie często sprzątać agresywnemu psu, który wiesz bardzo dobrze, że może pogryźć tak jak innemu spokojnemu psu. ty nie masz dzieci itp. dlatego stworzyłaś sobie taki świat, aby mieć dla kogo żyć, a ci pracownicy, którym wcale się nie dziwie, że nie ryzykują bardziej niż to potrzebne.
~ana napisał(a): Cień za słaby - psy siedzą w słońcu po godz. 15-ej i nie mają cienia . :> .
czy ty byłas tam????
przed boksami rosną drzewka posadzone właśnie w celu zacienienia. po drugie po 15-stej nie ma tak mocnego słońca, które po czasie chowa się za rosnącymi w niedużej odległości drzewami.
~ana napisał(a): Boksy powinno się poddawać dezynfekcji - tego się tez nie robi .
a skąd to wiesz???????
u mnie jak i na pewno u innych właścicieli psów, którzy trzymają psy w kojcach, nikt nigdy specjalnej dezynfekcji nie przeprowadzał. sprząta się i przeważnie woda ze szlaucha pod ciśnieniem, aby spłukać resztki,czy to co pies nasika.
~ana napisał(a): I roszę nie pisać bzdur o spacerach z pracownikami Zieleń - Planu - oni nie wiedzą nawet ile jest psów i jakie ..... :>
teraz to cię totalnie poniosło.
Zmoderowano 26.06.2011 godz.15:22 - powód: cytowanie (sentinel)