Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Marsz Niepodległości- wyjazd do Warszawy

5134
#TOjsienka nieaktywny
4 listopada 2013r. o 21:15
Dobra poddaje się :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
5 listopada 2013r. o 10:43
A od kiedy POlska jest niepodległa?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 listopada 2013r. o 11:04
~NarzeczonaŚmierci napisał(a): A od kiedy POlska jest niepodległa?

O ile mi wiadomo , to nie było takiego przypadku w historii. Około 500 roku naszej ery Lachowie mieli dobrze zorganizowane Państwo , ale w 966 oddali je pod władzę Imperium Watykańskiego i od tamtej pory dupa. Pełniący Obowiązki prezydenta tego nieszczęśliwego kraju opowiada w telewizorni k..retynizmy, ale za to mu płacą. Jego premier łasi się do Putina, a Wielka Góra Głupców wypchana jest samymi biznesmenami. Polskę mają na ustach , ale w sercach nie.

Dawaj Stwórco ten potop.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
5 listopada 2013r. o 11:08
TOjsienka napisał(a): Niepodległości nigdy w naszym kraju nie było i nie będzie.Zawsze będziemy w dupę kopani gdy polak polakowi wilkiem. :]

Ja uważam, że prawdziwy Polak nie jest dla drugiego Polaka wilkiem. Po prostu wszyscy mamy własne zdanie ;) Rozmowa, dyskusje, nawet spory nie muszą kończyć się zagryzieniem adwersarza, a dzięki temu zawsze można się porozumieć. I jeszcze jedna kwestia: czy czasami to "nie-polak" próbuje nas skłócać? Wbijanie "klina" to taktyka znana od wielu wieków, i skuteczna jest niestety.

No tak, niepodległość. Wydaje się, że jesteśmy niepodlegli, ale wcale nie jest łatwiej. Myślę, że jest trochę lepiej, ale nie łatwiej. Kiedyś wróg Polski był dobrze znany, jak trzeba było to łatwo można go było wziąć na bagnety. Gorszy jest wróg, którego nie widać. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
5 listopada 2013r. o 11:11
Pannazdzieckiem napisał(a):
~NarzeczonaŚmierci napisał(a): A od kiedy POlska jest niepodległa?

O ile mi wiadomo , to nie było takiego przypadku w historii. Około 500 roku naszej ery Lachowie mieli dobrze zorganizowane Państwo , ale w 966 oddali je pod władzę Imperium Watykańskiego i od tamtej pory dupa. Pełniący Obowiązki prezydenta tego nieszczęśliwego kraju opowiada w telewizorni k..retynizmy, ale za to mu płacą. Jego premier łasi się do Putina, a Wielka Góra Głupców wypchana jest samymi biznesmenami. Polskę mają na ustach , ale w sercach nie.

Dawaj Stwórco ten potop.
POlandia RePublika BananOwa jest wykluczona z POtopu poniweaż niewolnicy unii czyli my muszą obsługiwac POmpy które będą zalewały świat
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 listopada 2013r. o 11:23
alter napisał(a): ... Gorszy jest wróg, którego nie widać. :)

Dokładnie:)
Ja wroga widzę w systemie rezerwy szczątkowej, to rak ludzkich umysłów... chciwość. Zmotywowany ma rację, srebro zasłania Świat. Nasze Łżeszelity są schorowane i trzeba je leczyć, może być na Marszu Niepodległości. Ale jak znam życie , to na pewno będzie jakaś sprowokowana zadyma. Tak , że uważajcie , jak już tam będziecie :)

Dopisane 05.11.2013r. o godz. 11:23:

~NarzeczonaŚmierci napisał(a): POlandia RePublika BananOwa jest wykluczona z POtopu poniweaż niewolnicy unii czyli my muszą obsługiwac POmpy które będą zalewały świat

Zawsze to jakieś zajęcie , PKB nam wzrośnie :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4885
#Anonim4886 nieaktywny
5 listopada 2013r. o 18:14
Alter, dobrze napisane !

Był czas, gdy w razie potrzeby, zagrożenia potrafiliśmy zacisnąć się w pięść, której nic nie mogło powstrzymać.
Dobrze rozumieli to np. Turcy, którzy po paru próbach konfrontacji, prąc na zachód obchodzili Polskę łukiem. Byli dla nas zbyt oczywistym wrogiem, a Polaków taka oczywistość jednoczyła.

Czym innym byli fałszywi przyjaciele, sojusznicy. Tym nie byliśmy, i nie jesteśmy w stanie dać odporu.

Jesteśmy wprost atakowani upokarzającym informacjami o nas samych . Walczymy ze sobą, podzieleni, pełni kompleksów, strachu i bezsilności.

Klniemy na swój kraj, często pragnąc jedynie stąd się wydostać.
I wierzymy podszeptom obcych, że TU nie da się żyć.

I swą frustracją kreujemy rzeczywistość.
Podobnie jak w poniższej historyjce:

Wraca Zenek autobusem z pracy, i w myślach wyklina
- Praca do d.upy, szef do du.py, całe moje życie jest do niczego, wprost jedna wielka D.UPA !
A za nim stoi jego anioł stróż i wszystko skrzętnie notuje w wielkim białym brulionie, dziwiąc się smutno - Jakież dziwne życzenia ma mój podopieczny ! Ale cóż... muszę je spełnić !
~ niezalogowany
5 listopada 2013r. o 19:30
Winą nie jest fałszywy przyjaciel tylko odbiorca słów fałszywego przyjaciela.
To tak jak z dzieckiem. Głupie dziecko mimo ostrzeżen wyjdzie na ulicę lub wejdzie na drzewo i coś go puknie lub spadnie na glebę. Mądre nie wyjdzie na ulicę ani na drzewo.
No ale czy głupie dziecko można nazwać niesłusznie poszkodowanym że wlazło na drzewo i ulicę?
A czy dziecko które zrobiło rozsądnie można nazwać niewinnym?
Nazywajmy rzeczy po imieniu - jedne jest głupie a drugie jest mądre.

A te wspominanie czasów szabelki mnie bawi i przypomina mi dresiarza.
"Szabelką" też potrafi machać, wszyscy się go boją ale gdy przyjdzie użyć mózgu, być odpowiedzialnym to taki kuleje.
Czasy szabelki się skończyły a zaczęła się matematyka, w ktorej jesteśmy raczej słabi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza