Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Konflikt w sprawie finansowania bolesławieckiego Domu Dziecka
9176
kc
18 stycznia 2013r. o 21:59
Mam nadzieję, ze konflikt pomiędzy Siostrą Dyrektor i Starostwem zakończy się pozytywnie i Dom Dziecka zostanie zlikwidowany. Jest to najgorsza forma opieki zastępczej dla dzieci. Takie Placówki dawno już nie powinny istnieć.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~$ niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 22:02
Nie 5 tysięcy ja myślę że ona bierze kasy tyle że nie mamy pojęcia ...np tyle co Starosta? Choć uważam że pracuje zdecydowanie więcej niż on i prawdę mówiąc tyle Jej się należy za wszystkie nadgodziny co wy na to?
7878
#ojciec nieaktywny
18 stycznia 2013r. o 22:02
5000? A tobie żal? To się zamień! Cwaniaki którzy nigdy nie mieli dzieci mają najwięcej do powiedzenia. W domach z pełną rodziną inaczej liczyć trzeba koszty...niestety inaczej. Urzędasom trzeba zrobić drzwi otwarte... ale oni tam nie pójdą, przecież przepisy są ważniejsze niż spokojne życie pokrzywdzonych przez los dzieci.
~ niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 22:06
5000 na czysto bo utrzymanie i opierunek daje Dom Dziecka.
~ niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 22:14
za takie pieniądze i dary każdy by taki Dom poprowadził, siostry nie chcą niech odejdą się modlić. Znajdą się lepsi i poprowadzą lepiej ten dom. przykładem są Iwiny.
~ niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 22:36
Istnieją też pogotowia rodzinne.
~! niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 22:44
~absurd napisał(a): dokładnie ! ja zarabiam 1200 zł !
jak mogę na dziecko wydać 2.400 ???? powiedzcie mi o co tu biega w tym chorym kraju !?

prawda ! ludzie dzieci wychowują w normalnych rodzinach i brakuje na chleb nie mówiąc już o edukacji
skąd ta kosmiczna suma 2.400 na dziecko i chcą więcej , bez przesady
radze ograniczyć zarobki sióstr :>
~ck niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 22:48
A ile jest w powiecie bolesławieckim innych form pieczy zastępczej? np pogotowie rodzinne, rodziny zastępcze, rodzinne domy dziecka, wioski dziecięce? no policz i zobacz ile tego jest? Otwórz oczy człowieku -Jesteś taki wspaniałomyślny to może otwórz jedną z tych instytucji - co Ty na to? Wiesz jak Ci starostwo zapłaci?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza