Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Konflikt w sprawie finansowania bolesławieckiego Domu Dziecka
~Rus niezalogowany
19 stycznia 2013r. o 8:47
~~ napisał(a): W Iwinach dzieci też 30 - a pracowników 25

Chyba się ktoś pomylił - w Iwinach pracuje 12 wychowawców, 13 nauczycieli ale jest jeszcze obsługa więc pewnie będzie zatrudnionych ok.30 osób
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~zocha niezalogowany
19 stycznia 2013r. o 8:50
im wiecej kosciola w panstwie tym wieksza w nim bieda - przyklad niemcy
~Sąd niezalogowany
19 stycznia 2013r. o 8:58
Myślę, że postawić Siostrę Dyrektor przed okrąglakiem i kto ze starostwa ma czyściutkie sumienie....... to niech rzuci w nią kamieniem
~Marta niezalogowany
19 stycznia 2013r. o 11:40
Chciałabym mieć prawie 2400 miesięcznie na córkę...
1
emem
19 stycznia 2013r. o 11:45
~Marta napisał(a): Chciałabym mieć prawie 2400 miesięcznie na córkę...

Pamietaj, ze 2400 to nie jest tylko jedzenie i ubrania, ale tez pomoce naukowe, czynsz za mieszkanie, ogrzewanie, wode, naprawy, telefon, transport, koszt opienunkow (ktorzy pracuja przez 7 dni w tygodniu) itd itd - czyli wiele wydatkow, ktore codziennie ponosisz, ale o nich nie myslisz, ze moga dotyczyc dziecka.
Oczywiscie czy 2400 to duzo czy malo to kwestia dyskusji :)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~kasia niezalogowany
19 stycznia 2013r. o 11:46
myślę że siostry przesadzają ponieważ miesięczny dochód w większości rodzin raczej nie wynosi ponad 2tyś na dziecko tylko niestety dużo mniej.Ja bym chciała mieć tyle na jedno dziecko.I chociaż często nie zgadzam się decyzjami starostwa to akurat teraz ich popieram.
2932
#KaSiUnIa nieaktywny
19 stycznia 2013r. o 11:50
~absurd napisał(a): dokładnie ! ja zarabiam 1200 zl !
jak mogę na dziecko wydać 2.400 ???? powiedzcie mi o co tu biega w tym chorym kraju !?

Dokładnie.. przysłowiowy nóż się w kieszeni otwiera. Gdzie tu jakaś logika?
~TA niezalogowany
19 stycznia 2013r. o 11:58
KaSiUnIa napisał(a):
~absurd napisał(a): dokładnie ! ja zarabiam 1200 zl !
jak mogę na dziecko wydać 2.400 ???? powiedzcie mi o co tu biega w tym chorym kraju !?

Dokładnie.. przysłowiowy nóż się w kieszeni otwiera. Gdzie tu jakaś logika?

Tak, dlatego najlepszym rozwiązaniem są rodziny zastępcze. Ale ich jakoś nadmiaru nie ma... Dlatego dzieci muszą przebywać w domach dziecka, gdzie trzeba opłacić etaty, także te wynikające z wymogów biurokracji (ciekawe, czy ktoś w domach zatrudnia np. księgową... a spróbuj takiej nie mieć w instytucji!). A gdzieś w tym wszystkim ginie dobro dziecka. Wcześniej podlinkowałem, ile inne powiaty płacą na swoje dzieci... Żal dzieci z Bolesławca... Władza ma je w doopie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza