ten artykul to jakas propagandowa kpina "Pracodawcy będą mogli zatrudniać w pełni wykształconych absolwentów, przygotowanych do pracy na najnowocześniejszym jak w przemyśle sprzęcie" - jesli ci ludzie beda cos umieli robic po tej pseudo edukacji to wyjada za granice jak miliony przed nimi
Popieram mojego przedmówce,wszyscy wykształceni młodzi ludzie wyjeżdżają za granicę ,albo na studia do większych miast i też nie wracają do Bolesławca.
Tak modernizują, tak się chwalą a w rankingach szkół zajmują miejsca nawet nie w pierwszej setce.
Co z tego że mają sprzęt jak miejsc pracy brakuje nawet dla jednej pełnej klasy która stamtąd wyjdzie?
~Maturzystka niezalogowany 21 stycznia 2013r. o 22:32
A tak tak . macie racje :) nikt nie ma zamiaru zostawać w tym mieście gdzie prezydent uważa ,że za 750 zł 3 osobowa rodzina +pies jest w stanie pojsc raz w miesiacu do kina , zona do fryzjera , maz do baru aa i jeszcze starczy im na opłacenie rachunków :D:) ahh jaki ten bC tani :D po prostu dziwota ,że każdy stąd ucieka :(( i przecież TYLE MIEJSC PRACY TUTAJ JEST :D ajajaj ..
hahaha śmiech na sali :):*
Z jednej strony to bardzo chwalebne że podnosi się możliwości pozyskiwania wiedzy młodzieży jednak z drugiej świadomie pogarsza się możliwości gdy opuszczą szkołę.
Opinia społeczna / powyżej / jest jednoznaczna .Szkolimy nasze dzieci dla innych.
obrabiarki numeryczne.....,czyli jako fachowiec będe obrabiał skóry w baderze,numerki u lekarza rodzinnego,obrabianie rur w ceramice,obrabianie hipermarketów.....itp.czy to coś ma coś wspólnego z przemysłem w bolesławcu ,bo gdzie znajduje się obecnie najwięcej tokarek,frezarek itp.w dawnej polfie w byłych warsztatach uczniowskich i na tym koniec.czyli liczba mieszkańców będzie dalej spadać.fakt że dobry fachowic takich urządzeń zarobi lepiej jak 20 milinowy absolwent po studiach tylko że nie w tym mieście.pomysł świetny tylko dlaczego ciągle te obrabiarki?jestem tokarzem i nigdy nie pracowałem po szkole na tokarce...bo gdzie...w kątach wrocławskich....mogłem,ale po policzeniu kosztów nieopłacalne.prawda też że warsztaty przy szkole aż się prosiły o samobójstwo w postaci wysadzenia w powietrze.i wkońcu będą wyglądać normalnie to tyle tylko na plus,bo rynku pracy nie ma w tym kierunku na naszym rynku...a szkoda.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.