Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Śmierć prezydenta - Anatomia upadku

~odpowiedz na film niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 18:27
http://www.polityka.pl/kraj/wywiady/1534869,1,rozmowa-z-ekspertami-komisji-millera-o-filmie-anatomia-upadku.read
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~polecam niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 18:41
~Ojciec Smardz niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 18:49
~ napisał(a):
~ napisał(a): Co za chory kraj ta polska w której mnie już od 30 lat nie ma (uff....). Pozdrawiam nielicznych dzielnych którzy tam pozostali jeszcze i próbują żyć... Współczuję serdecznie i szczerze.

Film podnosi mi cisnienie, Boli mnie, ze w Polsce mamy taki burdel u władzy, ze w tamtym czasie ani w zadnym innym nie potrafilismy zrobic porządnego sledztwa. Taka katastrofa a Ruscy wrak na złom sprzedają. Rekonstrukcji brak. Miejsce katastrofy zrównane z ziemią, zasypane, zaorane, drzewa powycinane. Wrak GNIJE. Wczesniej pod gołym niebem, później pod plandeką jak węgiel za szopą... Teraz w pożal się BOŻE baraku, klitce. Mniejsze elementy składowane w klitce jak osiedlowe śmietniki.Brak slow

Na h.j ci ten wrak - jak byłby zalany w formalinie to co by to dało. To jest zaklinanie rzeczywistości.
"Żeby nie jeść samemu, jem z telewizorem" - Adaś M.
211
skorn
29 stycznia 2013r. o 19:10
http://www.rp.pl/artykul/611162,975135-Artur-Wosztyl-w-Naszym-Dzienniku-ocenia-Smierc-prezydenta.html

<i>
~ niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 19:20
skorn napisał(a): http://www.rp.pl/artykul/611162,975135-Artur-Wosztyl-w-Naszym-Dzienniku-ocenia-Smierc-prezydenta.html

trochę nie rozumiem czego ludzie oczekiwali od tego filmu ?
że filmowcy pobawią się w komisję śledczą ?
Wzięli raport i potraktowali jako scenariusz i tyle, że są
nieścisłości - ano są bo i ile da się zmieścić w tak krótkim filmie
ciekawi mnie kto oglądając inne części serii analizował sytuację
w tamtych krajach, czytał raporty itp. Ogląda to się
jak kolejny serial w tv i po obejrzeniu zapomina, co pewnie uczyniła
większa części widowni poza polską ...
~ niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 19:32
A myślałem że wszyscy są jak Adaś M. - nareszcie ktoś normalny.
~zacofany moher niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 21:31
~Ojciec Smardz napisał(a):
Na (...) ci ten wrak - jak byłby zalany w formalinie to co by to dało. To jest zaklinanie rzeczywistości.

Postępowanie w sprawie upadku samolotu nad Lockerbie pokazuje, jak wiele może zależeć od najdrobniejszego szczegółu. Zdarzały się przypadki wyciągania wraku z dna morza, ze szczytów gór - po to, by poznać prawdę. Prawdę, która może ocalić innych (poznanie przyczyn może poprawić bezpieczeństwo innych lotów), ale także po prostu dla ulżenia bliskim ofiar.
Chyba, że jest Ci wszystko jedno, co dzieje się z Twoimi bliskimi po śmierci. Wtedy rzeczywiście nie zrozumiesz, po co nam ten wrak.
Gdybyż to była jednak "tylko" kwestia wraku. Niestety całe to śledztwo to jedna wielka manipulacja i tryumf chamstwa. (Oczywiście nie ostateczny). I wtedy nawet Ty powinieneś zrozumieć, że chodzi o to, by Polską nie rządzili ludzie, którzy kłamią, dbają tylko o własny interes i w tym interesie są w stanie współpracować choćby z diabłem. Bo nasz kraj jest w tak opłakanym stanie właśnie z tego powodu.
~beret niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 21:49
popuść gumke bo cholernie uciska ...siano ma ograniczoną ściśliwość
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza