~Halina napisał(a): Od czesnego ojczulkowie musieliby odprowadzać podatek,od darowizny już nie.Tak samo od chrztu,ślubu czy pogrzebu.
Ma być dochód ukryty.A szkoła miała być publiczna,przecież miasto
będzie ów twór dofinansowywać.To dlaczego czesne bądź darowizna . ?? ??
~uczciwie napisał(a): Mam dziecko w prywatniej szkole OXPRESS. Znam cenę nauki 350 PLN miesięcznie. Nie ma żadnych darowizn, ukrytych składek.Aha,konkurencja dla Prywatnej Szkoły
Wszystko jasne i klarowne.
Co w zamian:
1. 16 osób w klasie
2. angielski - codziennie [ hiszpański od 5 klasy]
3. basen 4 h w tygodniu
4. logopeda
5. kółka zainteresowań [ bez dopłat]:
a. szachy
b. kół. matematyczne
c. kół. przyrodnicze
d. origami
e. kół. gry planszowe
f. kół. historyczne
g. breakdance
h. SKS
i. harcerstwo
j. szkółka pływacka
k. JUNIOR CHIF- zajęcia gotowania po angielsku
6. ŚWIETLICA do 16:30
7. szkolny bus
8. półkolonia na ferie [ bezpłatna]
9.kolonia na wakacje [ dodatkowo płatna]
Darowizna na dodatkowe zajęcia ? Ja wolę od razu zapłacić przelew z konta , bo ten "zakup edukacyjny" to moja inwestycja.
Z inwestycji "darowizną " nie wierzę , że ojciec dyrektor utworzy szkółkę pływacką etc.
~Bolesławianin napisał(a):Aha,konkurencja dla Prywatnej Szkoły
~ napisał(a): Nie płacą czynszu za gmaszysko,podatków od nieruchomości (bo budynek jest własnością UM).Remont wykona właściciel budynku tj.UM.Czyli wszystko za darmochę.Do tego dodajcie dotacje z UM na naukę dzieci,a na końcu czesne lub darowiznę.Eldorado!Biznespan wykonano perfekcyjnie.
~uczciwie napisał(a): Ja wolę od razu zapłacić przelew z konta , bo ten "zakup edukacyjny" to moja inwestycja.
~zacofany moher napisał(a): Remont wykonuje dzierżawca. Przecież kłamstwo to grzech.