Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Mandat za dobre serce?
~Znawca spiskowej teorii dziejów niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 17:40
Niech mnie ktoś "oświeci" - SM złapała psa (pies był wiejski czy miejski) w Bolesławcu, ustaliła właściciela, po czym "wlepiła" mandat osobie której pies uciekł "na wsi" czy w mieście? Jeżeli uciekł "na wsi" właściciel mógłby być ukarany przez SWiejską - jeżeli uciekł w Bolesławcu to przez SM. A co gdyby został złapany na styku granic miasta i wsi - proponuję SPożarną która gasi tu i tam.

SM powinna zarekwirować psa - mieliby Psa Cywila.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~johny niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 18:22
Nie ma już Sądu Grodzkiego i strażnik nie szantazował bo nie można szantażować lub grozić czynnościami prawnymi... Pani, której nawiał pies popełniła wykroczenie z art. 77 k.w. choć każdy przypadek trzeba rozpatrzyć indywidualnie dlatego ja bym tą kobietę pouczył. Nie znamy szczegółów sprawy dlatego nie ma co cwaniakować. Jeżeli chcecie pomóc właścicielce to złóżmy sięna mandat hehe ;)
~ niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 19:29
johny dla mnie złóżcie się na rower.
~ niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 19:52
alter napisał(a): Może i nie miałby :) Tylko, że do końca tego nie możemy wiedzieć. Nie chcę nikogo krytykować za bardzo, ale jeżeli się kocha psa, który się panicznie boi burzy, to się tego psa bierze do domu. Ja tak robiłem :)

Tylko bierz pod uwagę,że są psy,które nie chcą być w domu.

Zmoderowano 13.06.2013 godz.20:29 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
~mundurowy niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 20:56
Zlikwidować straż miejską to instytucja do nabijania kabzy Romanowi, im nic nie wolno, tylko mandaty pisać i to za bzdury,ludzie ogarnijcie się po co oni w ogóle są nam potrzebni. Nękają mieszkańców B-ca a nie pomagają im, dzięki nim w ogóle nie wzrosło poczucie bezpieczeństwa tylko strach przed karami pieniężnymi. Zróbcie coś z nimi ..................... :P
~Strażnik B-c niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 21:06
~mundurowy napisał(a): Zlikwidować straż miejską to instytucja do nabijania kabzy Romanowi, im nic nie wolno, tylko mandaty pisać i to za bzdury,ludzie ogarnijcie się po co oni w ogóle są nam potrzebni. Nękają mieszkańców B-ca a nie pomagają im, dzięki nim w ogóle nie wzrosło poczucie bezpieczeństwa tylko strach przed karami pieniężnymi. Zróbcie coś z nimi ..................... :P
I słusznie 21 osób pracuje w SM ?
~`` niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 21:12
~FX napisał(a): http://moto.onet.pl/raporty/mandat-pod-przymusem/m4pey

W średniowieczu na ludzi napadali rozbójnicy , a teraz napada strasz miejska, policja , itd.
Oni maja OBOWIĄZEK łupić obywatela. Nieważne za co, ale ważne aby złupić.
Bardzo dobry post ale się usmiałem hahaha :* :* :*
~Krystian Lubkowski niezalogowany
13 czerwca 2013r. o 21:38
Jasiu82 napisał(a): Za nimi też powinno się jeźdxić jak ten koleś za policją.
W trakcie ich pracy i po pracy.
Wtedy by wyszło, że w Policji i w SM ręka rękę myje.

Ty Jasiu uważasz się za mądrego ?? Tak poważnie pytam :>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza