Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowy komendant Policji
~nauczyciel mianowany niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 23:59
~ napisał(a): Wiesz to taka instytucja, że lepiej nie zadzierać z przełożonym i się nie odzywać, bo jak fikasz i za dużo podskakujesz to cie zgnębią całkiem, póki co to się zbieram właśnie na taka rozmowę bo 6 lat pracy i bez większych zmian jeżeli chodzi o płacę (2350zł na rękę), coraz częściej myślę nad wyjazdem za granicę gdzie miałbym tyle samo tylko, że w Euro.

Ciesz sie bo ja chcialbym miec tyle co Ty, a mam takiego samego pracodawcę - Budżet Państwa, i mam o te 300 zł mniej. Aha i przepracowałem 7 lat.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
670
ramaj
2 sierpnia 2013r. o 6:46
~ napisał(a):

......... 6 lat pracy i bez większych zmian jeżeli chodzi o płacę (2350zł na rękę), coraz częściej myślę nad wyjazdem za granicę gdzie miałbym tyle samo tylko, że w Euro.

2350 netto to krzywda ?Jedź za granice ,popróbuj, jak dostaniesz te 2350 euro to napisz.
~pankracy niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 7:30
Nie pojedzie, oni tylko tak potrafią narzekać. Zresztą jak wszyscy w tym kraju.
Zagranicą policjant musi pracować do wieku 55 lat, a nie 35-40, a na chorobowym nie dostaje 100% pensji - dlatego nie martw się policjancie - kiedy polski obywatel będzie zarabiał tyle co obywatel na zachodzie to i polski policjant zarobi tyle co zachodnioeuropejski. W innym przypadku będzie to dziwne, niemożliwe lub niesprawiedliwe.
Żeby nie było, że źle życzę policjantom - jesteście potrzebni, tylko weźcie się w końcu do roboty, to Wam trochę brzuchy spadną ;) Może testy sprawnościowe co roku - chyba te 15 lat dbania o formę fizyczną dacie radę znieść ;)
~FBI niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 8:00
To niech jeszcze dorzucą płatne nadgodziny jak u cywili, płatne nocki i więcej za Święta, które masz wszystkie wolne i chorobowe nie musi być 100 procent.... Ja nie choruję ale nadgodzin mam przez pierwsze półrocze tyle co Ty masz pracy.
~jan niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 8:33
co teraz żonka pocznie ? chyba weźmie się do roboty
~znawca tematu niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 8:45
niech pajac swoją żonkę -paniusie zabierze ! szkoda ze do Białegostoku go nie wyj....li !!!
~ niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 8:48
~pankracy napisał(a): Nie pojedzie, oni tylko tak potrafią narzekać. Zresztą jak wszyscy w tym kraju.
Zagranicą policjant musi pracować do wieku 55 lat, a nie 35-40, a na chorobowym nie dostaje 100% pensji - dlatego nie martw się policjancie - kiedy polski obywatel będzie zarabiał tyle co obywatel na zachodzie to i polski policjant zarobi tyle co zachodnioeuropejski. W innym przypadku będzie to dziwne, niemożliwe lub niesprawiedliwe.
Żeby nie było, że źle życzę policjantom - jesteście potrzebni, tylko weźcie się w końcu do roboty, to Wam trochę brzuchy spadną ;) Może testy sprawnościowe co roku - chyba te 15 lat dbania o formę fizyczną dacie radę znieść ;)

Ale po tych 15 latach ma tyko 40 % pennsji...

~obywatel niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 8:54
więc nowa fala nalotów na sklepy wiejskie,gdzie szaraczki śmią wypić piwo gdzieś w pobliżu......grunt to wydajność ! a tak swoją drogą ,jaka jest podstawa prawna do karania mandatem nietrzezwego ...,bo wiem,że był czas,że było to zabronione i delikwent dostawał tyle samo lub ciut więcej,ale od tzw kolegium....a jak jest w tzw demokracji ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia