Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska niewolnikiem UE

~ niezalogowany
7 października 2013r. o 12:17
jak już podajesz linka to chociaż to przeczytaj: po pierwsze artykuł z zeszłego roku więc nie aktualny a po drugie NIE PRODUKUJĄ LECZ TYLKO MODERNIZUJĄ STARE AUTA, wiec sam kłamiesz pietrek- nie rozumiesz co się do ciebie mówi wiec polemika z tobą nie ma najmniejszego sensu taplaj się dalej w swoim bagienku, na stałe mieszkam w Niemczech ( z czego jestem bardzo zadowolony) i ciesze się z tego że już w wkrótce ty będziesz musiał dopłacać do innych (Bułgaria, Rumunia) tak jak ja obecnie dopłacam do ciebie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~pietrek1 niezalogowany
7 października 2013r. o 12:24
~ napisał(a): jak już podajesz linka to chociaż to przeczytaj: po pierwsze artykuł z zeszłego roku więc nie aktualny a po drugie NIE PRODUKUJĄ LECZ TYLKO MODERNIZUJĄ STARE AUTA, wiec sam kłamiesz pietrek- nie rozumiesz co się do ciebie mówi wiec polemika z tobą nie ma najmniejszego sensu taplaj się dalej w swoim bagienku, na stałe mieszkam w Niemczech ( z czego jestem bardzo zadowolony) i ciesze się z tego że już w wkrótce ty będziesz musiał dopłacać do innych (Bułgaria, Rumunia) tak jak ja obecnie dopłacam do ciebie

:)
w takim razie nie rozumiem po co się "produkujesz" w tym temacie. Przecież Ciebie on nie dotyczy :)

http://www.autobox.pl/ - może warto zerknąć, co robi się w Starachowicach ??

Pozostałe argument powalające :D. Gratuluję wnikliwej oceny mojej wypowiedzi :)
pozdrawiam kolegę zza Nysy :)
~ niezalogowany
7 października 2013r. o 12:25
Jedyna miara jaką należy mierzyć przedsiębiorstwo to zarobki załogi a nie że jest i produkuje. Ciągniki do Etiopii? He, he.
A nowe Stary w Bolesławcu widzieliście? Ja nie.
Etiopia kupuje bo pewnie cena najmniejsza a zachód ich nie potrzebuje bo ma swoje, Ruscy mają swoje, Chiny też mają swoje.
Kupią to za psi grosz a robol robi je za te 1500 zł.
Małe zarobki to małe podatki (procentowo), małe podatki to dziadowska infrastruktura, małe emerytury. Z ręką w nocniku to się dopiero obudzimy za 5-10 lat bo na razie jeszcze dają dotacje. A co będzie jak trzeba będzie płacić składek tyle co zachód a dotacje obetną? A jak trzeba będzie spłacać pożyczki?
Pietrek się już tu sto razy chwalił że kredyt w Euro wziął i mu się UE podoba.
Ciekawe czy wie jak oprocentowany na zachodzie jest kredyt hipoteczny a jak u nas.
Powiedz nam dlaczego UE nie nakazuje bankom dawać taki sam procent jak u nich?
Ja myślę że ma nas za ludzi drugiej kategorii do wyplenienia z tej ziemi.
Kity o równorzędności członków to sobie wsadźcie w buty.
~pietrek1 niezalogowany
7 października 2013r. o 12:35
~ napisał(a): Jedyna miara jaką należy mierzyć przedsiębiorstwo to zarobki załogi a nie że jest i produkuje. Ciągniki do Etiopii? He, he.
A nowe Stary w Bolesławcu widzieliście? Ja nie.
Etiopia kupuje bo pewnie cena najmniejsza a zachód ich nie potrzebuje bo ma swoje, Ruscy mają swoje, Chiny też mają swoje.
Kupią to za psi grosz a robol robi je za te 1500 zł.
Małe zarobki to małe podatki (procentowo), małe podatki to dziadowska infrastruktura, małe emerytury. Z ręką w nocniku to się dopiero obudzimy za 5-10 lat bo na razie jeszcze dają dotacje. A co będzie jak trzeba będzie płacić składek tyle co zachód a dotacje obetną? A jak trzeba będzie spłacać pożyczki?
Pietrek się już tu sto razy chwalił że kredyt w Euro wziął i mu się UE podoba.
Ciekawe czy wie jak oprocentowany na zachodzie jest kredyt hipoteczny a jak u nas.
Powiedz nam dlaczego UE nie nakazuje bankom dawać taki sam procent jak u nich?
Ja myślę że ma nas za ludzi drugiej kategorii do wyplenienia z tej ziemi.
Kity o równorzędności członków to sobie wsadźcie w buty.

nie jesteśmy w strefie euro, wiec nie obowiązują nas dyrektywy EBC (Europejskiego Banku Centralnego). Ot dlatego właśnie mamy inne stopy procentowe niż kraje strefy euro.

Nie pamiętam, żebym się chwalił, że mam kredyt w euro. Możesz podesłać jakiegoś linka do wątku w którym to było?? - bo podobno sto razy to pisałem.
Kredyt owszem mam, ale polski, złotówkowy :).

Ile zarabia się w takich firmach jak Ursus, czy Autobox?? Nie wiem, ale mam pomysł. Możesz zadzwonić do działu kadr, może Ci powiedzą :)

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,14684580,Jak_Ursus_zdobyl_wielki_kontrakt_w_Afryce_i_ile_kosztuja.html
a tu masz o kontrakcie Ursusa, firmie i generalnie również o środkach z UE - tym razem jako dotacje dla rolników :)
~ niezalogowany
7 października 2013r. o 12:50
Chcesz powiedzieć że w Danii też jest złodziejski procent? Dania jest w UE, nie ma Euro a kredytu lichwiarskiego nie ma.
Chcesz powiedzieć że filie zachodnich banków które mają prikaz u siebie aby oprocentowanie było niskie mogą sobie za granicą robić co chcą?
Podobno UE ich ratowała dopłatami, w tym my też się składaliśmy na to albo na pożyczkę dla Grecji i nie może im nic nakazać?
Ściemniasz w żywe oczy tak jak ta cała UE.
~ niezalogowany
7 października 2013r. o 12:52
Pietrek , po co ja mam dzwonić do kadr - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,807948,0,0

poczytaj sobie, nie siej propagandy
~do pietrka niezalogowany
7 października 2013r. o 13:52
wiesz co ty jednak jesteś analfabetą wykłócasz sie o produkcje stara podajesz linki do firm które z produkcja stara nie maja nic wspólnego bo po prostu tej marki już nie ma - w dawnych zakładach powstała firma która tylko modernizuje stare auta oraz wykonuje zabudowy- jako takich aut nie produkuje ja do ciebie mówić jak ty po polsku nic nie kumasz??
~ niezalogowany
7 października 2013r. o 15:57
~pietrek1 napisał(a): Najbardziej jednak zadowolony jestem z faktu braku przejść granicznych, swobody przepływu ludzi pomiędzy krajami.

Nie ma to żadnego związku z UE.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza