~ napisał(a): Sam jesteś pieniacz. :] Wskaż mi w tym linku, gdzie jest napisane, że przekazuje mniej niż połowę? Gdzie pieniądze od sponsorów? No właśnie nie postarałeś się o poszukanie takich danych, tylko bezmyślnie kopiujesz jakieś linki. Nie podam Ci na tacy dokładnych danych o fundacji Owsiaka. Pomęcz się trochę gimbusie :P :D Koło 15-20% wszystkich pieniędzy idzie na obsługę, ale pieniądze zebrane podczas finału w całości idą na zakup sprzętu. Tyle w tym temacie. Wystarczy czytać ze zrozumieniem :> Księży boli, że to do nich nie trafiają te pieniądze, dlatego nazywają Owsiaka szatanem. Wykorzystują PiS do swoich rozgrywek z WOŚP. Nie chcesz, to nie musisz dawać pieniędzy, bo to akcja dobrowolna, ale nie pomawiaj i nie obrażaj człowieka, o którym nic nie wiesz. Człowieka dzięki któremu ludzie z całej Polski mogą pomóc, bo państwo ma nas w du... w nosie. Idź daj na tacę i może dostaniesz rozgrzeszenie :/
Ależ mi się dostało :) a mi właśnie chodziło, żeby ci pieniacze, co wyzywają Owsiaka i jego akcję tam zajrzeli- bo ja akurat jestem za Owsiakiem i jego akcją i w 100% popieram, a przez wcześniejsze skasowanie mojego postu przez moderatora wyszło jak wyszło