~ania napisał(a): MOPS rozdawał komputery ale tylko stacjonarne, tymczasem Wojtek komunikuje się dzięki laptopowi również w szkole na zajęciach. To bystry facet i dobry laptop naprawdę pozwala mu się rozwijać!
dywagacje na temat spraw rodzinnych - prywatnych oraz pomocy społecznej są zbędne i służą moim zdaniem jedynie tym którzy z takich czy innych względów nie chcą i nie zamierzają pomóc .
a przecież akcja zakłada DOBROWOLNE wsparcie więc po co ?????
Otóż to :) !!
Dopisane 15.08.2014r. o godz. 14:33:
~MARTI napisał(a): A czy niema czegoś takiego jak pomoc od Państwa dla niepełnosprawnych????myśle że napewno jest jedna pani sie tu wypowiadała żę ma dziecko niepełnosprawne i otrzymała komputer ! więc myśle że wystarczyło by się pofatygować do odpowiedniego urzędu i złożyć odpowiedni wniosek a nie takie zbieranie ,owszem można zbierać ale gdy ktoś potrzebuje na leczenie ,bo sprzęt typu laptop nie kosztuje nie wiadomo ile.
Proszę mi uwierzyć nie jest tak to proste jak by się wydawało,ja jestem 7 lat na wózku i do tej pory próbuję,steram się i nic nie dostałem,zawsze jest odpowiedź niestety nie mamy na to funduszy :) więc bez takich że tylko pójść i dadzą bo dają ale kopa :)