Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Festyn przy cmentarzu?
~cysto prawda niezalogowany
2 listopada 2014r. o 8:52
Myślę, że większość z nas zbulwersowana jest "jedzeniem pod cmentarzem". Ale gdybyśmy nie kupowli, to inni nie sprzedawali.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2014r. o 9:27
piszecie o festynie ''przy cmentarzu'' a nie o swoistym ''festynie'' na nim samym...
nie wiem jak w tym roku -bo ja wybieram się dzisiaj-ale w ubiegłym i wcześniejszych latach dało się dostrzec stada modniś które bez względu na panująca pogodę robiły wszystko aby tylko wypaść pozytywnie w oczach innych ;)
niekiedy wyglądało to groteskowo kiedy widziało się damę w szpilkach brodzącą w kałużach lub podrygującej w podskokach w rozmiękłej ziemi... :D
to samo dotyczy grobów gdzie od lat panuje chyba zasada ''zasyp grób bliskiego milionem lampionów''a ludzie to docenią...
czy aby na pewno?
jedno ''światełko'' ma niekiedy większą ''wartość'' i warto o tym pamiętać nie tylko w tym JEDNYM dniu ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
2 listopada 2014r. o 9:31
Niestety to prawda.
Dla niektórych jest to jedyny dzień w roku kiedy są na cmentarzu i jest to żałosne!
~mir.ko niezalogowany
2 listopada 2014r. o 9:37
falco napisał(a):
to samo dotyczy grobów gdzie od lat panuje chyba zasada ''zasyp grób bliskiego milionem lampionów''a ludzie to docenią...
czy aby na pewno?

jesli grob odwiedza duza rodzina i znajomi to chyba normalne. nikt sie z nikim nie dogaduje kto tylko ma zapalic.
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2014r. o 9:46
mir.co
masz rację w tym przypadku ale...
obserwowałem kiedyś osobę przy sąsiednim grobie która zapaliła sześć lub siedem zniczy...
co myśleć o tym?...że rodzina poprosiła aby je zapalić? ;)

dobra...wybieram się na cmentarz ;)

ale wrócę...chyba :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
2 listopada 2014r. o 9:46
falco napisał(a): piszecie o festynie ''przy cmentarzu'' a nie o swoistym ''festynie'' na nim samym...
nie wiem jak w tym roku -bo ja wybieram się dzisiaj-ale w ubiegłym i wcześniejszych latach dało się dostrzec stada modniś które bez względu na panująca pogodę robiły wszystko aby tylko wypaść pozytywnie w oczach innych ;)
niekiedy wyglądało to groteskowo kiedy widziało się damę w szpilkach brodzącą w kałużach lub podrygującej w podskokach w rozmiękłej ziemi... :D
czy aby na pewno?
jedno ''światełko'' ma niekiedy większą ''wartość'' i warto o tym pamiętać nie tylko w tym JEDNYM dniu ... ;)

Ubrali się "świątecznie" co w tym złego. Nikt cię nie zmusza żebyś w tym dniu nie zakładał swoich codziennych gumofilców i kufajki.
Co do "zasypywania" wystarczy że przyjdzie kilka/kilkanaście osób i każda postawi jedną lampkę - będzie ich na grobie dużo - czy to coś nagannego?
~klucz-nick niezalogowany
2 listopada 2014r. o 9:51
bardzo dobrze a co to jak święto zma to już nie trzeba jeść,ale to ciemnota w narodzie.
~zzzz niezalogowany
2 listopada 2014r. o 10:00
postawic alkomat przed brama. bardziej to przeraza niz te budki po co dorosli przychodza na cmentarz w taki dzien pijani jak swinie czy zostal jakis z nich zatrzymany? mimo to ze straz miejska chodzila mysle ze nie . piekny przyklad dla dzieci rodzice ucza co to za dzien a tu idzie nawalony i to nie jeden gdzie szacunek dla zmarlych z roku na rok coraz gorzej
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza
REKLAMA Media Expert zaprasza