~majętny Stef napisał(a): Mam jeszcze pytanie do znawców historii.
II Armia Wojska Polskiego to formacja współpracująca z wojskami ZSRR.
Podobno 50% korpusu oficerskiego tej armii w 45 roku to byli obywatele ZSRR.
http://pl.wikipedia.org/wiki/2_Armia_Wojska_Polskiego
O jakich kombatantach mowa na tej tablicy pamiątkowej?
Rozumiem że kombatant to ten co przeżył wojnę. A gdzie podziękowania dla tych co nie przeżyli?
~Obserwator napisał(a): Hehe dobre dwa krzyże! !!!!!!!!! Trzeba wybaczyć dziadkowi Marczewskiemu widać niedowidzi staruszek. Tragedia i on mówi o sobie Redaktor. Pssssss bleeeee rzygać mi się chce jak widzę ten cały portal. ......
~xxx napisał(a):~Obserwator napisał(a): Hehe dobre dwa krzyże! !!!!!!!!! Trzeba wybaczyć dziadkowi Marczewskiemu widać niedowidzi staruszek. Tragedia i on mówi o sobie Redaktor. Pssssss bleeeee rzygać mi się chce jak widzę ten cały portal. ......
To zależy jak to sobie zinterpretujesz , bo ja również widzę dwa krzyże. ..
fobiak napisał(a):~xxx napisał(a):~Obserwator napisał(a): Hehe dobre dwa krzyże! !!!!!!!!! Trzeba wybaczyć dziadkowi Marczewskiemu widać niedowidzi staruszek. Tragedia i on mówi o sobie Redaktor. Pssssss bleeeee rzygać mi się chce jak widzę ten cały portal. ......
to nie sa zadne krzyze tylko miecze grunwaldzkie
~ napisał(a):fobiak napisał(a):~xxx napisał(a):~Obserwator napisał(a): Hehe dobre dwa krzyże! !!!!!!!!! Trzeba wybaczyć dziadkowi Marczewskiemu widać niedowidzi staruszek. Tragedia i on mówi o sobie Redaktor. Pssssss bleeeee rzygać mi się chce jak widzę ten cały portal. ......
Być może , ale zinterpretować ten pomnik można i tak i tak.
fobiak napisał(a)::D~ napisał(a):fobiak napisał(a):~xxx napisał(a):~Obserwator napisał(a): Hehe dobre dwa krzyże! !!!!!!!!! Trzeba wybaczyć dziadkowi Marczewskiemu widać niedowidzi staruszek. Tragedia i on mówi o sobie Redaktor. Pssssss bleeeee rzygać mi się chce jak widzę ten cały portal. ......
Być może , ale zinterpretować ten pomnik można i tak i tak.
kazdemu artyscie zalezy na tym aby jego dzielo interpretowac na rozne
sposoby i aby sie mozliwosci nie wyczerpaly, wtedy bedzie dla wszystkich i adekwatym do czasow.
Kazimierz Marczewski napisał(a):~Obserwator napisał(a): Hehe dobre dwa krzyże! !!!!!!!!! Trzeba wybaczyć dziadkowi Marczewskiemu widać niedowidzi staruszek. Tragedia i on mówi o sobie Redaktor. Pssssss bleeeee rzygać mi się chce jak widzę ten cały portal. ......
Szanowny Panie!
tu znajdzie Pan opis tego pomnika:http://www.polskaniezwykla.pl
Pozdrawiam serdecznie!