~armagedon napisał(a): ~Polak katolik napisał(a): I tak powinno być .Najważniejszy jest nasz Ojciec Święty .To do niego powinniśmy się modlić .
Jeśli jesteś katolikiem , wierzącym i praktykującym to powinieneś wiedzieć że łamiesz w tym momencie pierwsze przykazanie które mówi że:
Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył (Wj 20, 2-5). Jest... napisane: "Panu, Bogu swemu, będziesz oddawał pokłon i Jemu samemu służyć będziesz" (Mt 4,10).
Jeśli modlisz się do papieża to jest bałwochwalstwo nie majhące z Bogiem nic wspólnego
No coś ty, w dekalogu KK jest tylko skrócona wersja " Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną". Cytujesz przykazanie w pierwotnym brzmieniu, pochodzącym z przed "soborowej korekty". Twoja treść przykazania pochodzi z heretyckiego wydania "Biblii tysiąclecia". A fe! Apage satanas!