~ napisał(a):~ napisał(a): Zawsze mowię każdy mógł iść do służb mundurowych. Ale większość was skończyła podstawówkę wiec tylko zostaje kopanie rowów.
Wiec do kogo pretensje?
Pustaku...jesli wszyscy zostaliby żołnierzami to kto zbudowałby tobie twoją ziemiankę? kto uczyłby cię w szkole? leczyłby twoje puste mózgowie? Większość z tych mundurowych "zwiała" przed normalną, ciężką pracą dla społeczeństwa. Przecież lepiej pobawić się w wojsko w realu niż kupić ołowiane żołnierzyki. Też mam w rodzinie mundurowego żołnierzyka i wciąż ma wolne i ciągle go widzę w domu w godzinach kiedy inni zapiepszają żeby utrzymać rodziny. Forsą też się nie przejmuje, wystarcza mu na różne wariacje i szpan. Ogólnie do żołnierzy nie mam pretensji, lecz on to że w młodym wieku żyją za nasze składki i śmieją się inny w twarz z tego powodu.
~ napisał(a): Chcecie wczesniejsze emerytury to idzcie do wojska. Misje też robią swoje, chłopaki sa zmeczeni psychicznie nikt tego nie widzi . Bo młody żołnierz idzie do rezerwy ale mu zazdroszcze. Praca żołnierza ma dwie strony medalu, pamietajcie o tym.
~ napisał(a):
Nie ma sprawy jesli chodzi o żołnierzy z misji lub pola walki...Natomiast jeśli to dotyczy żołnierzy bez" wąchania prochu " to wybaczcie obrońcy żołnierzy ale to jest świństwo w porównaniu z pracownikami fizycznymi ,którzy muszą przepracowac do emerytury 45-47 lat ;(
Owszem mogą przy dobrym zbiegu okoliczności przejsc po 40 latach pracy i zamknięciu zakładu chlebodawcy na tzw.przedemerytalną...930 zł brutto ...(mogą dorobić jeśli w tym wieku znajdą pracę następne 900 zł...brutto oczywiście... ;(
~ napisał(a): Ciekaw jestem czy jak "kacapy" zza wschodniej granicy przyjdą po Ciebie i Twoją rodzinę, czy nadal będziesz przeciwko szeregowym???