~ napisał(a): Niedobrze się już robi od tej ciągłej nachalnej promocji jugolskich "tradycji" ! Tu jest POLSKA do cholery !!
~ napisał(a):~ napisał(a): Niedobrze się już robi od tej ciągłej nachalnej promocji jugolskich "tradycji" ! Tu jest POLSKA do cholery !!
Jak mi Ciebie żal.
~wasza bośnia napisał(a): Wyczuwam "podskórnie" jakiś fałsz w tym wszystkim. Moja rodzina pochodzi z tamtych stron ale pomocy potrzebowała jak była wojna a nie teraz . Gdzie byli wtedy ci piewcy miłości polsko-bośniackiej? Ilu osobom pomogliśmy jako powiat , miasto , gminy z terenów objętych wojną na Urainie? Tam się dzieje tragedia na naszych oczach. Zamiast wydawać kasę na 187 widowisko teatralne "Wasza Bośnia", może pomyśleć o realnej pomocy dla tych,którzy jej rzeczywiście potrzebują?
~ napisał(a):~ napisał(a):~ napisał(a): Niedobrze się już robi od tej ciągłej nachalnej promocji jugolskich "tradycji" ! Tu jest POLSKA do cholery !!
Jak mi Ciebie żal.
A mnie Ciebie ani trochę. Żal mi natomiast dzieci i młodzieży wychowywanej w jazgocie "pielęgnowania" obyczajów obcych naszej POLSKIEJ kulturze i tradycji. Niech sobie czasem coś tam pobrzdąka z innych krain. Ale na marginesie naszej kultury a nie ZAMIAST!
Tu, na Ziemiach Odzyskanych propagowanie i dominacja naszej kultury i tradycji jest szczególnie ważna !!
A mamy tu chociaż jeden w roku tydzień, lub choćby dzień, promocji naszej, POLSKIEJ kultury i tradycji ??
Za to tej "reemigracyjnej" aż do obrzydzenia! !!