~ali napisał(a): Spodziewałem się że będzie opowiedziana jakaś historia, że to będzie przedstawienie a nie chodzenie i straszenie dzieci. Indianie którzy przyjechali jak co roku, płacąc za miejsce na swój stragan, bardziej cieszyli oko barwnymi strojami i muzyką.
~ napisał(a):~kec napisał(a):Jakie to brzydkie,jakieś szmaty powiewające,żadnej treści,tylko chodzenie.. :/marcyska1012 napisał(a): Występ trwał z 10 minut, niedźwiedzie stratowały dzieci i nieźle je wystraszyły!
A gliniada cieszyła wszystkich... ;( i każdy na nią czekał...
Występ trwał o wiele dłużej. Ja obserwowałem to ok. pół godziny (nie od początku i nie do końca).
https://youtu.be/v8MsTCrsv7w
emem napisał(a): mmm - drogi Anonimie, organizacja Parady Ceramicznej tez kosztowala. 15 tysiecy zlotych poszlo na przeprowadzenie tegorocznej parady, mimo, ze w braly w niej udzial grupy reprezentujace poszczegolny firmy i organizacje, ktore same sobie przygotowywaly kreacje.
Czyli jednak sa jakies koszty, ktore trzeba poniesc tylko po to, zeby ludzie mogli przejsc ulicami miasta (zakladam, ze organizator nie dokladal sie do strojow poszczegolnych reprezentacji).
Pozdr,
emem