~ napisał(a):~malwaa02 napisał(a): Witam, patrząc na projekt to dom jest stosunkowo mały (nie wiem jak duża jest twoja rodzina ) ale tej wielkości dom lepiej budować parterowy , ja mam dom z poddaszem użytkowym , ( 2 dzieci ) i powiem szczerze ,że jestem już zmęczona ciągłym ganianiem po schodach. 115 m2 na dwóch kondygnacjach to naprawdę nie będą przestronne pokoje . Mój następny dom będzie na pewno parterowy. ja budując dom o powierzchni użytkowej 220 m2 + piwnica 100 m wydałam około 600-700 tyś ,a rodzice budując ładną parterówkę 120 m2 około 380-400 tyś . przy tej powierzchni naprawdę taniej i wygodniej będzie sam parter. I jeszcze balkony nie rób ich - zrób antresole - ja mam 3 i nie korzystam , a problemów z nimi po zimie ...planujemy balkony zlikwidować.
Jeeeejku kobieto jakie brednie piszesz !!
Ja wybudowałam podobny jak jest w linku i mniejszy o 15 metrów i uważam że jest wysarczający !! A parterówki w życiu bym nie chciała...nie wyonrażam sobie nie mieć schodów i wszystko jakby na ziemi hehe....a to Pani taka leniwa,że ciężko po schodach wejść buahaha :D kolejny dom za 700 tys. no no no gratuluje bogactwa i lenistwa :| p.s a domu bez balkonu też sobie nie wyobrażam,,,kawwwka i fajeczka na balkoniku coś piknego :D
~~ napisał(a): a wogóle gdzie w bolesławcu są takie biura projektowe?
~~slice napisał(a): Jest chyba jedno. Poza tum bardzo duzo jest ich we Wrocławiiu. Proponowałbym jednak tak jak osoba powyżej pisze kupić gotowy już projekt domu poniewaz bardzo dużo dzieki temu zaoszczędzisz. Wystarczy go potem jedynie dopasować pod działke, co będzie kosztowało o wiele mniej.
Polecam to biuro:
http://projekty.domywstylu.pl/
Mają dobre ceny ( zamawialiśmy tam nasz projekt domu).
~~ napisał(a): a wogóle gdzie w bolesławcu są takie biura projektowe?