Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza

Szkoła rodzenia

~:))) niezalogowany
10 lutego 2009r. o 10:28
Bardzo proszę osoby uczęszczające do szkoły rodzenia w Bolesławcu o informacje na jej temat: gdzie się znajduje,W jakie dni i godz są zajęcia,czy jest płatna.
Podobno do porodu rodzinnego potrzebne jest zezwolenie od położnych, po ilu zajęciach można je dostać?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~! niezalogowany
2 marca 2009r. o 19:39
Zajecia odbywają się we wtorki 17.00-18.00, odpłatnośc jest dobrowolna tzw cegiełki ale mnie powiedziała położna że 30zł więc tyle zapłaciłam.Na zajęciach trzeba być minimum 4 razy i wtedy położna wystawi zaświadczenie.Na zajęcia warto wziąć od lekarza prowadzącego zaświadczenie o braku przeciwskazań do ćwiczeń (chyba że nie chce się ćwiczyć to nie potrzeba takiego zaświadczenia).
~;))) niezalogowany
4 marca 2009r. o 12:15
Zapisałam się do szkoły rodzenia jednak ze względu na chorobę byłam raz na zajęciach, oczywiście cegiełki wykupiłam. Termin porodu już bardzo blisko w związku z tym mam pytanie czy któraś z Was tak miała,że była tylko raz i mąż mógł być przy porodzie.
~Julka niezalogowany
13 marca 2009r. o 11:11
Chciałabym dołączyć się do pytania, ponieważ na jedną jego część nie ma odpowiedzi. Tzn. chodzi mi o to gdzie znajduje się szkoła rodzenia? W szpitalu, czy w jakiejś szkole ? Czy ma ktoś nr kontaktowy do położnej, która prowadzi te zajęcia ?
~uczestniczka niezalogowany
13 marca 2009r. o 12:06
Jeżeli któras z Was nie może chodzić a ma jeszcze chociaż trzy tygodnie do porodu to może niech chodzi jej partner bo jak by nie było to on powinien wiedzieć co jak i z czym aby pomóc przy porodzie.A zaświadczenia wydawane są po minimum 4 obecnościach na zajęciach.
Odbywają się w szkole Handlowej na ul. zgorzeleckiej w każdy wtorek.
Nr do położnej nie mam a ten w na którejś stronie jest nieaktualny.Można jednak zadzwonić do szpitala żeby połączyli z oddziałem połozniczym albo ginekologią i tam o wszystko zapytać.
~:) niezalogowany
17 lutego 2010r. o 11:41
Obecnie szkoła rodzenia w bolesławcu znajduje się tam gdzie poradnia dermatologiczna (w szpitalu).
Od marca ma być przeniesiona do Handlówki.
Cegiełka, którą trzeba wykupić obowiązkowo kosztuje teraz 60zł!!!
a żeby mąż był przy porodzie trzeba mieć zaświadczenie, które otrzymuje się po 6 obecnościach....:)
3028
#clasta nieaktywny
17 lutego 2010r. o 11:50
to jest jakas paranoja, cegielka niby dobrowolna ale co zajecia polzona bedzie przypominac: aaa pani nie placila jeszcze?aha..hmm...
w innych szpitalach szkola rodzenia jest darmowa, a maz nie musi uczeszczac na zajecia zeby byc przy porodzie.Widac nasz boleslawiecki szpital rzadzi sie wlasnymi prawami.
Poza tym ta cala szkola rodzenia wlasnie w tym szpitalu to porazka, nieporozumienie. Wszystko oczywiscie zalezy od Pan poloznych.
~ niezalogowany
17 lutego 2010r. o 12:40
clasta napisał(a): to jest jakas paranoja, cegielka niby dobrowolna ale co zajecia polzona bedzie przypominac: aaa pani nie placila jeszcze?aha..hmm...
w innych szpitalach szkola rodzenia jest darmowa, a maz nie musi uczeszczac na zajecia zeby byc przy porodzie.Widac nasz boleslawiecki szpital rzadzi sie wlasnymi prawami.
Poza tym ta cala szkola rodzenia wlasnie w tym szpitalu to porazka, nieporozumienie. Wszystko oczywiscie zalezy od Pan poloznych.

Moja droga CLASTA wcale nie trzeba uczęszczać na zajecia z partnerem.Ja brałam udział w tych zajęciach i uwirz mi dużo dają owszem chodziłam z partnerem bo on sobie tego życzył i też chciał się dowiedzieć paru rzeczy aby mi pomóc przy maluszku:)Nasz mały zaraz będzie miał 2 lata i również rodziłam w Bolesławieckim szpitalu nie mam nic mu do zarzucenia a Ty moja droga jak Ci nie pasuje to nie wypisuj bzdur tylko możesz rodzić w Feminie w Legnicy jak zapłacisz za poród 2500tyś to może będziesz zadowolona.
A ta cegiełka nie przesadzajmy to symboliczna kwota.
Szlak mnie trafia jak widzę że laski jak tak to chcą rodzić z mężami ale aby troszkę się wysilić i przyjść na 4 zajęcia to problem.
Rozumiem że ktoś był chory ale pytam na takie zajęcia można chodzić już od 10 tyg. gdzie dziewczyny byłyście wcześniej????
Ateraz budzicie się z ręką w nocniku.Idź jedna z druga do położnej do szpitala i pogadaj że była taka a taka sytuacja i nie mogłaś chodzić ale chcesz aby mąż był przy Tobie myślę że pójdzie Pani Wam na rękę:)
Tak na marginesie naprawde żadne pieniądze nie wynagrodzą wam tego przeżycia z mężem jak przychodzi na świat wasza pociecha.
W Lubaniu można rodzić z mężemi nie trzeba chodzić na szkołe rodzenia ale za to trzeba zapłacić 200zł to dla tych którzy by chcieli rodzić z mężem a nie uzyskają zaświadczenia warto się zastanowić:)
Udanego rozwiązania życzę:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza