Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szkoła rodzenia

3028
#clasta nieaktywny
17 lutego 2010r. o 13:32
symboliczne 30 czy 60zl?ok moze i symboliczne ale skoro oplata jest dobrowolna....to po cholere polozne zawstydzaja uczestniczki tej szkoly, przypominajac im, ze moze jednak by zaplacily?dla niektorych to naprawde jest jakis pieniadz.
Ja bylam 2 razy, zaplacilam 30zl ale po drugich zajeciach stwierdzilam, ze zajecia prowadzone sa w beznadziejny sposob, jedna z Pan nie potrafi przekazac jednej z wazniejszych rzeczy, jak ubierac i kapac niemowlaka(zenada), poza tym w tym temacie wypowiedzialam sie juz raz a dosadnie(archiwum).
Na zajecia poszlam zeby sie czegos wartosciowego dowiedziec, niestety plan sie nie powiodl.
Inna sprawa, ze nie popieram porodow rodzinnych.
I uprzedzajac atakujace mnie przyszle i terazniejsze mamusie: na cale szczescie mam prawo miec wlasne zdanie.
Rowniez zycze szczesliwych rozwiazan, ja takie mam juz za soba:)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kinga niezalogowany
17 lutego 2010r. o 13:37
clasta, a możesz mi powiedzieć, dlaczego nie jesteś za porodami rodzinnymi? ja się zastanawiam, na razie jestem na tak, ale chętnie poznam zdanie bardziej doświadczonej koleżanki.
3028
#clasta nieaktywny
17 lutego 2010r. o 13:49
Kinga, to jest indywidualna sprawa kazdej z nas. Ja od poczatku wiedzialam, ze obecnosc mojego partnera przy porodzie nie wchodzi w gre. Porod naturalny dla mnie to rzeznia,a faceci roznie reaguja w stresowych sytuacjach, ja osobiscie balabym sie, ze moj partner moze nabrac obrzydzenia do zblizen intymnych....
Druga sprawa to taka, ze juz na poczatku ciazy zadecydowalam, ze urodze poprzez cesarskie ciecie. I nie bylo problemu czy facet ma byc czy tez nie;)
I uprzedzam kolejne komentarze dotyczace cesarki, ze poszlam na latwizne bla bla bla, naprawde mam gdzies to co mysla o mojej decyzji inni. Cesarskie ciecie jest najlepsza droga przyjscia na swiat dziecka, najbezpieczniejsza i to bylo dla mnie najwazniejsze.
Kinga, nie sugeruj sie moja opinia, czy tez opiniami innych, jesli czujesz ze bedzie ci latwiej rodzic z partnerem, to wlasnie tak zrob.Powodzenia i szczesliwego rozwiazania:)
~kinga niezalogowany
17 lutego 2010r. o 13:52
dzięki za szczerą wypowiedź! pozdrawiam!
~ANTYclasta niezalogowany
17 lutego 2010r. o 14:05
clasta napisał(a): to jest jakas paranoja, cegielka niby dobrowolna ale co zajecia polzona bedzie przypominac: aaa pani nie placila jeszcze?aha..hmm...
w innych szpitalach szkola rodzenia jest darmowa, a maz nie musi uczeszczac na zajecia zeby byc przy porodzie.Widac nasz boleslawiecki szpital rzadzi sie wlasnymi prawami.
Poza tym ta cala szkola rodzenia wlasnie w tym szpitalu to porazka, nieporozumienie. Wszystko oczywiscie zalezy od Pan poloznych.

beznadzieja !! twoja wiedza jest znikoma a intelekt na poziomie żuka albo ważki !!
3028
#clasta nieaktywny
17 lutego 2010r. o 14:09
widze, ze zaczynam miec wlasny fanklub hehe.
~ANTYclasta niezalogowany
17 lutego 2010r. o 14:18
clasta napisał(a): widze, ze zaczynam miec wlasny fanklub hehe.

cichutko świerszczu !!
~ niezalogowany
17 lutego 2010r. o 15:22
clasta napisał(a): Kinga, to jest indywidualna sprawa kazdej z nas. Ja od poczatku wiedzialam, ze obecnosc mojego partnera przy porodzie nie wchodzi w gre. Porod naturalny dla mnie to rzeznia,a faceci roznie reaguja w stresowych sytuacjach, ja osobiscie balabym sie, ze moj partner moze nabrac obrzydzenia do zblizen intymnych....
Druga sprawa to taka, ze juz na poczatku ciazy zadecydowalam, ze urodze poprzez cesarskie ciecie. I nie bylo problemu czy facet ma byc czy tez nie;)
I uprzedzam kolejne komentarze dotyczace cesarki, ze poszlam na latwizne bla bla bla, naprawde mam gdzies to co mysla o mojej decyzji inni. Cesarskie ciecie jest najlepsza droga przyjscia na swiat dziecka, najbezpieczniejsza i to bylo dla mnie najwazniejsze.
Kinga, nie sugeruj sie moja opinia, czy tez opiniami innych, jesli czujesz ze bedzie ci latwiej rodzic z partnerem, to wlasnie tak zrob.Powodzenia i szczesliwego rozwiazania:)

No tylko pogratulować Tobie wiedzy i inteligencji!!!
Owszem każdy ma mieć prawo decyzji i szanuję to ale jak czytam że cesarka to najbezpieczniejsze to ciekawe dla kogo!!!!
Ja rozumiem że jak się rodzi naturalnie to są bóle i fakt jedna ma mocniejsze druga mniejsze.Ale matka rodząć dziecko naturalnie jest po pierwsze bardziej z dzieckiem związana, po drugie dziecko kładzione ba brzuszek bądź odrazu jeszcze nie odcięte od pępowiny przystawia się do piersi mamie super sprawa dzieciątko łapie za sutka i ssie mleczko.super odczucie
i po trzecie nie wydaje mi się aby facet widzący babe w krwi i przychodzące dziecko na świat nabrał obrzydzenia bo facet nie patrzy ci w krocze a zajmuje sie tobą.
Anawet jak by popatrzył to nie przesadzaj że odrazu nabierze obrzydzenia nawet jak oddasz stolec!!!!!!Aczęśto się to zdarza!!!!
Mamy przyszłe mamy i obecne mamy które chodzą na szkołe rodzenia nie bójcie się zapytajcie na szkoleniou pani która prowadzi napewno wam wszystko wyjaśni!!!!
Ja miałam taka grupe którą obchodziło to od zaplecza tak zwanego i pani zawsze wyjaśniła nam jak to wygląda nie było z tym problemu:)

Ja nawet jak będe rodzić 2 bobasa to też będzie to porud rodzinny mężczyzna może wam pomagać w ćwiczeniach w kompieli pod pryśnicem jak macie skurcze i polewacie sie ciepłą wodą super sprawa!!!!!polecam przy wchodzeniu na wyrko i wielle innych rzeczach masować krzyże może ojjjjjjjj facet ma co robić
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA BAU zaprasza