Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Złocistobrązowy Szarłat niezalogowany
5 listopada 2020r. o 21:32
Horus napisał(a): a gdzie ja napisałem że ''dogadywałem się'' z goverem?
napisałem że różniły nas poglądy ale jakoś wyzwisk tam nie było...
no chyba że twój ipeenek mówi coś innego ...;)

no popatrz -inni dla sobie spokój a ty piszesz...
dlatego tez nie jest tak pusto jak twierdzisz...

a jaki był kontekst tej wymiany postów jaki tu zamieszczasz?
a pamiętasz to?

po tym co napisał Falco myślę że więcej w nim (tego nie pamiętam : ) )niż w niejednym z tych tutaj piszących

tak że z nie manipuluj...;)

Każdy ma ipenek na swój użytek :D . Ty wklejasz zdanie wyciągnięte z kontekstu to dobrze, jak ktoś inny to manipulacja :D. Cały ty :D. Rozmowa, jak każda z tobą prowadziła donikąd :D.

gover ci napisał, że więcej w tobie wiary ? :D. Ojoj :D.

Przyznaj, że po tym poście zobaczyłeś siebie w niebie u Pana Boga, który mówi ci, byłeś taki wspaniały, tak gnębiłeś tych wstrętnych katoli, tak fajnie drwiłeś z sukienkowych, tak pięknie wyzywałeś ich od złodziei, oszustów tak cudownie niszczyłeś ten Kościół, a posty , które zamieszczałeś, boki zrywać a jak się naśmiewałeś z Pisma Świętego, byłeś wspaniały :D.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 listopada 2020r. o 21:44
I z pedofili w sukienkach ... wszystkich do jednego wora , a wór do jeziora :D Takie intencje boga - Głupiej Papugi :D

Miejmy nadzieję , że Stwórca wybaczy ... :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
5 listopada 2020r. o 21:45
~~Złocistobrązowy Szarłat napisał(a):
Horus napisał(a):

Każdy ma ipenek na swój użytek :D . Ty wklejasz zdanie wyciągnięte z kontekstu to dobrze, jak ktoś inny to manipulacja :D. Cały ty :D. Rozmowa, jak każda z tobą prowadziła donikąd :D.

gover ci napisał, że więcej w tobie wiary ? :D. Ojoj :D.

Przyznaj, że po tym poście zobaczyłeś siebie w niebie u Pana Boga, który mówi ci, byłeś taki wspaniały, tak gnębiłeś tych wstrętnych katoli, tak fajnie drwiłeś z sukienkowych, tak pięknie wyzywałeś ich od złodziei, oszustów tak cudownie niszczyłeś ten Kościół, a posty , które zamieszczałeś, boki zrywać a jak się naśmiewałeś z Pisma Świętego, byłeś wspaniały :D.

donikąd?
a jednak gdzieś prowadziła jak zauważam po tym co piszesz...;)

no,no...pamiętliwy jesteś skoro wiesz o czym gover napisał ..;)

ale ja też sporo jak widzisz pamiętam ...:)

ja siebie u ''boga''?
no to chyba jednak nie pamiętasz o jakich ''bogach '' tam pisaliśmy ...

a tak ...pełna zgoda co do tego że od lat sobie kpię z ''sukienkowych '' co to pierdzielą o ''moralności'' by po ambonalnym przemówieniu molestować nieletnich ...
a tak ..pisałem o tym jak kradna ,oszukują ...
czy tym ''niszczyłem kościoł''?
czy to czasem nie ich dzieło?

czy naśmiewałem się z tego ''pisma świętego ''?
raczej nie...ale zapewne kpiłem sobie z tych co to mi wmawiali że zostało napisane przez ''boga''

myślę że jeśli twój ipeenek nie przypomina tego dzisiejszego ,żarynowego to prawda obroni się sama ...;)

nigdy nie myślałem o sobie jako ''wspaniałym'' ale skoro sam o tym piszesz to kto wie?...:)
~~Złocistobrązowy Szarłat niezalogowany
5 listopada 2020r. o 22:13
Ty nie walczysz z Kościołem , ty walczysz z falco, który do Kościoła chodził i był głupim, niewierzącym katolikiem, ślepo wierzącym księżom, pozbawionym jakiejś refleksji, nieczytającym Pisma Świętego. Teraz podobnie ślepo wierzysz antykatolickim portalom i temu co tam piszą. Może kiedyś zmądrzejesz, tego ci życzę.
22258
#Horus nieaktywny
5 listopada 2020r. o 22:24
~~Złocistobrązowy Szarłat napisał(a):

Może kiedyś zmądrzejesz, tego ci życzę.

a dziękuję chociaż dlaczego takie akurat życzenia ?
''zmądrzejesz '' ma znaczyć ''uwierzyć''?...;)

ale ja też ci czegoś życzę ..

unikania życzeń ''zmądrzenia'' komuś tylko dlatego że tobie nie wierzy , bo pisaniem w podobnym stylu sam nie robisz się ''mądrzejszy''...;)

jest też coś czego ci nie życzę...
mianowicie przejrzenia na oczy ...to dla ciebie zbyt trudne...;)

oglądasz ''szkiełko''?
nie? domyślałem się ...;)
11445
PanM
6 listopada 2020r. o 8:59
UaktywniÅ

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Różowy Len niezalogowany
6 listopada 2020r. o 10:08
PanM napisał(a): Czuję się rozczarowany że w XXI wieku w dobie nadzwyczaj rozwiniętej techniki i wiedzy są piewcy ciemnoty i mitomanii.

A ja się czuję rozczarowany. Chociaż nie, rozczarowany to byłby eufemizm. Czuję ogromny żal, że w XXI wieku, wieku humanizmu, oświecenia, uznania wartości ludzkich, w wieku kwitnącej nauki, coraz większego dobrobytu, wciąż morduje się te niewinne istoty.
A co do palenia czarownic, nie twierdzę że popieram to co wtedy robiono. Mówię tylko o pobudkach, które kierowały inkwizytorami. Bo nam się dziś wmawia że chodziło tylko o jakieś czary. A to nie tu pies był pogrzebany.
~~Granatowa Skimia niezalogowany
6 listopada 2020r. o 10:32
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Czuję się rozczarowany że w XXI wieku w dobie nadzwyczaj rozwiniętej techniki i wiedzy są piewcy ciemnoty i mitomanii.

A ja się czuję rozczarowany. Chociaż nie, rozczarowany to byłby eufemizm. Czuję ogromny żal, że w XXI wieku, wieku humanizmu, oświecenia, uznania wartości ludzkich, w wieku kwitnącej nauki, coraz większego dobrobytu, wciąż morduje się te niewinne istoty.
A co do palenia czarownic, nie twierdzę że popieram to co wtedy robiono. Mówię tylko o pobudkach, które kierowały inkwizytorami. Bo nam się dziś wmawia że chodziło tylko o jakieś czary. A to nie tu pies był pogrzebany.

Arcybiskup Leszek Sławoj Głódź nie zastosował się do wytycznych Watykanu ws. przestępstw duchownych. Nuncjusz Apostolski nakazał wszczęcie dochodzenia w tej sprawie.
Arcybiskup Głódź przez siedem lat nie zrobił nic w sprawie zgwałconej przez księdza 17-latki. Arcybiskup powinien przestrzegać prawa kanonicznego, które nakazuje wszczęcie śledztwa i interwencje w takich przypadkach. Tymczasem duchowny przez wiele lat nie podjął żadnych kroków w tej sprawie.

W sprawie tuszowania przestępstw seksualnych księży przez arcybiskupa powołano specjalną komisję. Od momentu gwałtu (2011 rok) ksiądz, który się go dopuścił, pracował w wielu parafiach, a nawet organizował pielgrzymki i spotkania dla młodzieży.
Po licznych doniesieniach medialnych arcybiskup, który przeszedł w tym roku na emeryturę, zabrał głos na temat całej sytuacji.

Chcę podkreślić, że nie wykazałem żadnej opieszałości w sprawie jakichkolwiek duchownych, którzy dopuścili się przestępstwa. Prowadzone są one zgodnie z procedurami określonymi przez Stolicę Apostolską i Konferencję Episkopatu Polski

- napisał niedawno w oświadczeniu arcybiskup Głódź na stronie kurii.

ŚWIĘTY CZŁOWIEK ,KTÓREGO LEWACTWO CHCE ZGNOIĆ
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza