Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Różowy Len niezalogowany
6 listopada 2020r. o 10:59
~~Granatowa Skimia napisał(a): Arcybiskup Leszek Sławoj Głódź ...

ŚWIĘTY CZŁOWIEK ,KTÓREGO LEWACTWO CHCE ZGNOIĆ

Z jednej strony "Tymczasem duchowny przez wiele lat nie podjął żadnych kroków w tej sprawie."
Z drugie strony "Chcę podkreślić, że nie wykazałem żadnej opieszałości w sprawie jakichkolwiek duchownych"
Jedno wyklucza drugie. Przed wyciąganiem wniosków, należałoby zbadać czy faktycznie nie podjęto żadnych kroków.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
6 listopada 2020r. o 11:07
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Czuję się rozczarowany że w XXI wieku w dobie nadzwyczaj rozwiniętej techniki i wiedzy są piewcy ciemnoty i mitomanii.

A ja się czuję rozczarowany. Chociaż nie, rozczarowany to byłby eufemizm. Czuję ogromny żal, że w XXI wieku, wieku humanizmu, oświecenia, uznania wartości ludzkich, w wieku kwitnącej nauki, coraz większego dobrobytu, wciąż morduje się te niewinne istoty.
A co do palenia czarownic, nie twierdzę że popieram to co wtedy robiono. Mówię tylko o pobudkach, które kierowały inkwizytorami. Bo nam się dziś wmawia że chodziło tylko o jakieś czary. A to nie tu pies był pogrzebany.

Szczyt katolickiej hipokryzji .
Nikt normalny nie jest zwolennikiem aborcji.Jak do tej pory dostępne są środki antykoncepcyjne . Niestety kościół pod przykrywką tzw " klauzuli sumienia " stara się utrudnić do nich dostęp.Udało mu się wyeliminować tabletki nazywane " dzień po " które też w skrajnych przypadkach zaoszczędziły by wielu ludziom niekomfortowego dylematu.
Edukacja seksualna , powszechny dostęp do antykoncepcji , zero religii w edukacji , powszechne dostępne badania prenatalne i temat sam zniknie.
Lnie , napisz nam ile masz dzieci ? Czy wszystkie Twoje kontakty seksualne skończyły się prokreacją ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Różowy Len niezalogowany
6 listopada 2020r. o 12:08
PanM napisał(a): Nikt normalny nie jest zwolennikiem aborcji.

I tu się zgadzamy.
Kilka dni temu widziałem filmik chyba z Warszawy, na którym w trakcie "spontanicznego" zgromadzenia, z tłumu były wywoływane kolejne aborterki, po to by opowiedzieć jaka to aborcja jest fajna, że każdemu ją polecają i będą się "skrobać" jeszcze wiele razy.
Co do tabletki "dzień po", to wciąż jest dostępna bez większego problemu. Ale nie będę podpowiadał jak.
Sex a liczba dzieci... No cóż różnią się u mnie te dwie liczby. Widocznie kilka razy coś nie zatrybiło. Ale zawsze, podkreślam, zawsze brałem pod uwagę że konsekwencją seksu może być dziecko.
Po części rozumiem tych młodych. Dziś dziecko to tak jakbyś się do klasztoru zapisał. Wypijesz drinka a dziecko wyszkolone przez panią nauczycielkę potrafi polecieć na komisariat i donieść na własnego rodzica. Słyszałem o takich przypadkach. Masz zapewniać dziecku stałą opiekę.
Za naszych czasów nikt z tego tragedii nie robił jak sobie tatuś nawet i pół litra golnął, byle się nie awanturował. Nie było tez takiego zamordyzmu z opieką. Dzieciaki cały dzień latały po podwórku. A i to aborcje były dość częstym zjawiskiem. Dziś mieć dzieci to masakra. Akurat ja dzieci kocham i nie żałuję żadnej chwili im poświęconej. Ale przecież nie wszyscy tak mają. Tylko ze rozwiązywanie tego problemu zabijaniem dzieci, nijak mi się nie może pomieścić w głowie :|
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 listopada 2020r. o 8:26
Przemo i Jego " pismo obrazkowe ". Na Bolcu nie ma tak zawziętego katola , żeby dorównywał Ci Przemo w graficznej ekspresji . Jest katol Len , ten jednak woli słowo pisane i argumentacją potrafi poprzeć swą wiarę . No ale cóż , Wy ateiści jesteście nieustannie szkalowani przez katoli , sami jak myszki mod miotłą , zero szyderstwa i złośliwości.

Przypomnę zgromadzonym , że daleko mi do KK , ale ewidentne chamstwo wobec przeciwników ideologicznych , czy politycznych nie ma nic wspólnego z człowieczeństwem .

I powiedz mi Przemo , kto tu jest chamem i prostakiem z biblioteką grafitti z neta ? Bo gdybyś jak Mleczko rysował rzeczywistość po swojemu uznał bym taki wyczyn za sztukę , a tymczasem postawiłeś sobie za cel w...iać Ludzi głupawymi , tendencyjnymi obrazkami.

A wszystko dla idei walki z ... no właśnie z czym ?

Z religią , z Episkopatem , z katolami , z nie świeckim państwem , z pisuarami ?

Ze Lnem ? Z przeciwnikami aborcji ?

Z kim wojujący ateisto ?

Qurde idzie się pogubić :D

Miłego :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Żółtopomarańczowa Gipsówka niezalogowany
7 listopada 2020r. o 9:10
Na obrazku jest tylko wyraz " sympatii " do partii a nie do m kleru.
11445
PanM
7 listopada 2020r. o 20:49
Sympatycy PiS i solidarności są wiernymi żołnierzami kościoła.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 listopada 2020r. o 21:16
PanM napisał(a): Sympatycy PiS i solidarności są wiernymi żołnierzami kościoła.

A może Twoje dogmaty Przemo nie do końca są prawdziwe ? Powiedz mi , czy widzisz na naszym ulubionym portalu takiego katola , co by tyle idiotycznych obrazków wklejał , co Ty ?

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
7 listopada 2020r. o 21:25
co jest takiego strasznego w tych obrazkach ?
co was tak tu przeraża?
od pradziejów obrazkami ludzie sobie przekazywali to co było niekiedy ich dniem codziennym...
rodziny ,zwierzęta ,wojny ,polowania ...
te obrazy do dzisiaj przetrwały ...

jednych obrazki ze ''świętymi '' obrażają a innych bawią ...
jedynie obrazki z Kamasutry zarówno jedną jak i drugą stronę podniecają?
a przecież to tylko ''obrazki'' :]

ale popatrzcie ile nowości wnoszą w wasze życie ...hahaha
no chyba że napiszecie mi tu że wy tylko ''po bożemu'' w co i tak nie uwierzę ...hahaha

nie lubicie rysunków wklejanych przez Przemka?
a zdjęcia?

[img=1604780759_c38gwq5.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.