Horus napisał(a): kiedyś przed laty był tutaj niejaki gover...pamiętam człowieka...
wróć ...nie człowieka bo nigdy go nie poznałem -''forumowicza'' będzie bardziej odpowiednie ...
różniły nas poglądy religijne ale gover nigdy nie pisał w ''tonie'' obecnego tu Lna...
dlatego govera zapamiętam a Len ?...ot ''kometa'' która któregoś dnia tu zgaśnie i do której nie będę wracał jak dzisiaj nie wracam do podobnego mu niejakiego Calahana...;)
Horus napisał(a): jasne że są...
czy jest takim Len?
on myśli że jedyni myślący że to ci z jego ''obozu''
reszta to ludzie niemyślący...;)
~~Złotordzawa Frezja napisał(a):~~Płoworuda Jukka napisał(a):~~Różowy Len napisał(a):PanM napisał(a): Jak widzisz " Lnie " nie ma powodu do niepokoju.
I tu się pan myli. Skoro państwo zabierałoby mi część dochodu na podatek kościelny, a następnie wypłacało należną część duchownym to i państwo byłoby zwierzchnikiem kościoła. Mogłoby dyktować księżom, o czym wolno im mówić na kazaniach, a o czym absolutnie mówić nie wolno. I nie jest to tylko gdybanie z mojej strony. Ten proces przerabiano już w wielu państwach, gdzie wprowadzono podatek kościelny.
Państwo nie zabierało by części dochodu bo sam byś się zadeklarował,że płacisz na kościół,państwo było by tylko przekaźnikiem pieniędzy podatnik-kościół.I nareszcie nie musiałbym zapierdzielać aby dosypać do puli na kościół.I jest to tylko gdybanie z powodu niewiedzy.
No proszę. We wszystkich państwach, gdzie wprowadzono podatek kościelny, państwo brało kościół pod but. A tu taka jukka wymyśliła jak to zrobić bez uszczerbku dla kościoła. Brawo. Jestem wprost zachwycony błyskotliwoscią twojego umysłu. Może ci kiedyś pomnik postawią :D
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):~~Złotordzawa Frezja napisał(a): Acha, to ja Len.
Ty to Leń .
~~Żółtopomarańczowa Gipsówka napisał(a): Ok nie musi być podatku. Niech wierni finansują swoje religie dobrowolnie.
jestem za .
Horus napisał(a):PIS-PO-PRL napisał(a): Oj gdybym ja miał ipeenek na tylko dwóch kompach które w domu mam, to bym Ci zacytował Twoje szydercze posty pod tematami związanymi z kościołem, lub około kościelnymi. Zacytował bym Ci jak pierwszy "rzucałeś kamieniem" przez nikogo nie atakowany, byle tylko dowalić i się pośmiać. Oj zacytowałbym Ci. Oj gdybym tylko ipeenek miał.
No ale kuźwa nie mam :D
Nad PanemM masz jednak pewną przewagę. Czytasz inne lektury niż strony ze śmiesznymi obrazkami ;)
no to kuźwa szkoda...
twórz go ...
dzisiaj byś mógł udowodnić że rzucałem kamieniami przez nikogo nie atakowany...;)
a tak ...cóż...du.pa ...
ja zaprzeczam że tak było bo nie atakowany sam nie atakuję ...
~~Złocistobrązowy Szarłat napisał(a):Horus napisał(a): kiedyś przed laty był tutaj niejaki gover...pamiętam człowieka...
wróć ...nie człowieka bo nigdy go nie poznałem -''forumowicza'' będzie bardziej odpowiednie ...
różniły nas poglądy religijne ale gover nigdy nie pisał w ''tonie'' obecnego tu Lna...
dlatego govera zapamiętam a Len ?...ot ''kometa'' która któregoś dnia tu zgaśnie i do której nie będę wracał jak dzisiaj nie wracam do podobnego mu niejakiego Calahana...;)
Ja mam Ipenek :D Z tym goverem tak nie dokońca się dogadywałeś jak piszesz :D. Prędzej czy później kaźdy dał sobie spokój w dyskusjach z tobą, bo odkrywał, że to nie ma sensu, dlatego tak pusto na forum, gdzie ty się udzielasz :D.
falco napisał(a): a dlaczego nie? mam prawo pytać tak jak i ty ..ty nie musisz odpowiadać ,ja również...
tobie zależy na mojej odpowiedzi a mnie nie...
możesz jednak nadal pytać... :D
gover : Pytam, poniewaz oczekuje Twojej odpowiedzi. Dlaczego pytasz, jesli nie musze odpowiadac. Chce odpowiedziec na Twoje pytania, jesli Ty odpowiesz na moje, o wiele wczesniejsze.
falco
skończ waść wstydu -sobie -oszczędz...
marnie prowokujesz...
Pannazdzieckiem napisał(a):Horus napisał(a):PIS-PO-PRL napisał(a): Oj gdybym ja miał ipeenek na tylko dwóch kompach które w domu mam, to bym Ci zacytował Twoje szydercze posty pod tematami związanymi z kościołem, lub około kościelnymi. Zacytował bym Ci jak pierwszy "rzucałeś kamieniem" przez nikogo nie atakowany, byle tylko dowalić i się pośmiać. Oj zacytowałbym Ci. Oj gdybym tylko ipeenek miał.
No ale kuźwa nie mam :D
Nad PanemM masz jednak pewną przewagę. Czytasz inne lektury niż strony ze śmiesznymi obrazkami ;)
no to kuźwa szkoda...
twórz go ...
dzisiaj byś mógł udowodnić że rzucałem kamieniami przez nikogo nie atakowany...;)
a tak ...cóż...du.pa ...
ja zaprzeczam że tak było bo nie atakowany sam nie atakuję ...
Kto przypierdziela się do Skornika , często z pod tyldy ?
Kto oskarża mnie , że piszę z pod " kwiatuszka " ?
Kto wraca do moich Promieni , chemitrali i dzieci ?
I kto tu jest łgarzem Głupia Papugo ?