PanM napisał(a): Co Ty Lucjan , w Bolesławcu to słyszałeś ? Czy tam maszeruje jakaś Lempart ?
Czemu z taką determinacją nie walczysz o kwotę wolną dla ludzi pracujących.?
To zadanie które powinno być wizytówką solidarności .
Widzę .ze Twoja wiedza jest bardziej niż mizerna .
Przywódczyni strajku nie bywa w takim Bolesławcu .
Ośmieszasz się na maksa zadając takie pytania .
Obudź się , jestem od dziesięciu lat na emeryturze , ja mam walczyć o kwotę wolną dla ludzi pracy ? . Paranoja .
W niedzielę 1 listopada 2020 po godz. 19:00 Ogólnopolski Strajk Kobiet powołał do życia Radę Konsultacyjną. Rada ma przekuć w rozwiązania prawne postulaty zgłoszone OSK przez tysiące protestujących po wyroku Trybunału Konstytucyjnego w sprawie aborcji.
W skład Rady mają wejść:
prof. Monika Płatek, prawniczka;
warszawska radna KO Dorota Łoboda, jedna z liderek ruchu Rodzice Przeciwko Reformie Edukacji, członkini Rady Programowej Kongresu Kobiet, prezeska fundacji Rodzice Mają Głos;
Piotr Szumlewicz, działacz związkowy;
Barbara Labuda, była opozycjonistka i polityczka, członkini rady programowej Kongresu Kobiet;
Beata Chmiel, menedżerka kultury, animatorka ruchu społecznego Obywatele Kultury;
Danuta Kuroń, działaczka społeczna, była członkini opozycji demokratycznej;
Michał Boni – polityk, były minister cyfryzacji i europoseł.
Oprócz nich także Jacek Wiśniewski, Robert Hojda, Mirka Makuchowska, Bożena Przyłuska, Katarzyna Bierzanowska, Sebastian Słowiński, Paweł Kasprzak, Kinga Łozińska, Dominika Lasota oraz Nadia Oleszczuk.
Przemku zgłoś się do Lempart włącz swój postulat walcz z nimi o kwotę wolną .
Jako kolega ostrzegam jednak Ciebie , jest PALIKOTEM w spódnicy .