Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sławomir Mentzen jak Elżbieta II
~~młody demokrata niezalogowany
25 maja 2025r. o 18:04
~~Adios Klaudios napisał(a): Ciekawe za co się sprzedał mentzen czerwonemu?

Mentzen jest samowystarczalnym finansowo przedsiębiorcą i nie musi się ślinić do szybkich profitów koalicji z PiSem jak jego narodowościowi, nieogarnięci życiowo koledzy. Dlatego po wczorajszym piwie z Trzaskowskim i Sikorskim jest w stanie wziąć na klatę doraźne straty poparcia, bo mając ambicję zbudowania formacji, która w przyszłości zastąpi PiS, patrzy nie na krok, ale na 10 kroków wprzód. I żeby było jasne, nie jest to pochwala Mentzena, bo go nie lubię. Ale trudno nie docenić jego ambicji. Dlatego doskonale zdaje sobie sprawę, że tylko z Trzaskowskim w Belwederze będzie w stanie wzmocnić swoje ugrupowanie, podczas gdy zwycięstwo Nawrockiego oznacza kurs na przyspieszone wybory, przetrzebienie szeregów i wchłonięcie "transakcyjnej" części Konfederacji przez Kaczyńskiego. Miejmy proszę świadomość, że jakaś formacja prawicowa musi w Polsce być. I lepiej żeby budowało ją tzw. wolnościowe, przedsiębiorcze skrzydło Konfederacji z Trzaskowskim w Belwederze na gruzach PiSu, niż PiS z narodowcami i bandytą w roli głowy państwa, na gruzach wolnościowej Konfederacji. Dokładnie o to toczy się dzisiaj gra. I jeśli ktoś tego nie rozumie, nie rozumie nic. Wczorajszy wieczór ma wszystkie cechy "game changera" nie tylko kampanii wyborczej, ale polskiej polityki. Dlatego PiS potężnie wyje , bo Kaczyński wie że będzie siedział.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Szarobłękitny Osteospermum niezalogowany
25 maja 2025r. o 18:35
Mentzen to nie moja ''bajka'' chociaż w kilku kwestiach się z nim zgadza...podobnie jak w JEDNEJ z Braunem...
dlaczego z Mentzenem mi nie po drodze?...mogę to bez problemu wyjaśnić bo w całej jego kampanii nie pojawiło się o kilku sprawach ani jedno słowo...
zresztą raz czy dwa wcześniej o jednej sprawie wspominałem...
~~Teo niezalogowany
25 maja 2025r. o 21:55
~~młody demokrata napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Adios Klaudios napisał(a): Ciekawe za co się sprzedał mentzen czerwonemu?

Mentzen jest samowystarczalnym finansowo przedsiębiorcą i nie musi się ślinić do szybkich profitów koalicji z PiSem jak jego narodowościowi, nieogarnięci życiowo koledzy. Dlatego po wczorajszym piwie z Trzaskowskim i Sikorskim jest w stanie wziąć na klatę doraźne straty poparcia, bo mając ambicję zbudowania formacji, która w przyszłości zastąpi PiS, patrzy nie na krok, ale na 10 kroków wprzód. I żeby było jasne, nie jest to pochwala Mentzena, bo go nie lubię. Ale trudno nie docenić jego ambicji. Dlatego doskonale zdaje sobie sprawę, że tylko z Trzaskowskim w Belwederze będzie w stanie wzmocnić swoje ugrupowanie, podczas gdy zwycięstwo Nawrockiego oznacza kurs na przyspieszone wybory, przetrzebienie szeregów i wchłonięcie "transakcyjnej" części Konfederacji przez Kaczyńskiego. Miejmy proszę świadomość, że jakaś formacja prawicowa musi w Polsce być. I lepiej żeby budowało ją tzw. wolnościowe, przedsiębiorcze skrzydło Konfederacji z Trzaskowskim w Belwederze na gruzach PiSu, niż PiS z narodowcami i bandytą w roli głowy państwa, na gruzach wolnościowej Konfederacji. Dokładnie o to toczy się dzisiaj gra. I jeśli ktoś tego nie rozumie, nie rozumie nic. Wczorajszy wieczór ma wszystkie cechy "game changera" nie tylko kampanii wyborczej, ale polskiej polityki. Dlatego PiS potężnie wyje , bo Kaczyński wie że będzie siedział.

Nic PO ani PiS z ich planów nie wyjdzie, Konfederacja walczy o swoje i jak najlepszy wynik w następnych wyborach.
Wybory prezydenckie mamy już za sobą, wiemy na kogo zagłosujemy i wiemy jaki % poprze Nawrockiego a jaki Trzaskowskiego.
Mamy wolną rękę, nikt nam niczego nie narzucił. Konfederacja to nie jest PiS, ani PO.
~~skorn niezalogowany
27 maja 2025r. o 4:14
Ty przypadkiem sklerozy nie masz , jaki z ciebie Konfederata ? W wyborach na wójta Gromadki to ja agitowałem za PiSowskim kandydatem Patrykiem Hałką ? To ja ze swoją bliską rodziną , ze swoimi dziećmi fotografowałem się z PiSowcem Hałką , namawiałem wszystkich na głosowanie za nominatem Morawieckiego ? Ty myślisz że już nikt tego nie pamięta ?
W dupie mam złamasie takiego Konfederata
~~Granatowoczarna Lobelia niezalogowany
28 maja 2025r. o 6:29
Mecden ma browar ,to dobry kandydat
~~5 Mentzena niezalogowany
28 maja 2025r. o 6:31
~~Granatowoczarna Lobelia napisał(a): Mecden ma browar ,to dobry kandydat

Nie pij z rana.
~~Ołowiany Przypołudnik niezalogowany