Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

10592
#bieda nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 19:16
~pat napisał(a):
skorn napisał(a): Falco, co z tym referendum? Powinno być czy nie? Czy może musisz poczekac na to, co powiedzą inni (fobiak, stefan) ? ; )

Komu tam zrobisz referendum ?
Ludzi tam nie ma, Ukraińska armia strzelała na oślep w miasta, całe wsie zniszczone, jedno wielkie gruzowisko, brak jedzenia, wody i energii, ludzie nie mają pieniędzy, bo Ukraińcy zniszczyli całą infrastrukturę. Zrobili im drugi Majdan, tylko 1000.000 razy większy. :| :|

jest wojna to muszą być ofiary. Zachciało im się wojować to nie ma co płakać, że teraz nie mają co jeść i siedzą przy świeczkach. Trzeba brać odpowiedzialność za swe czyny.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~pat niezalogowany
12 grudnia 2014r. o 19:25
I co ja Ci napiszę, jak Ty masz swoją teorię. ;( ;( ;(
10592
#bieda nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 19:31
~pat napisał(a): Putin to jest za cienki Bolek, bo jakby mi tak naród mordowano, to dawno zrobiłby tam pariadek.

putina guzik obchodzi, że ludzie jego tam giną.
~pat niezalogowany
12 grudnia 2014r. o 19:43
Ludzie nie zdają sobie sprawy jak to jest, dopóki śmierć nie dotyka ich samych i ich bliskich. :| :| :|
Wojna, śmierć, mówisz normalka?

Mojej znajomej mąż jest w ciężkim stanie, cały świat się dziewczynie zawalił. Nie pracuje, nie chce pieniędzy, nie cieszy ją nowo wybudowany dom, nic ją nie cieszy, bo odchodzi osoba która była dla niej wszystkim.
Ale oczywiście dla sąsiadów i innych to normalka; Człowiek się rodzi i człowiek umiera.
2900
#falco nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 19:52
nie...to nie jest ''normalka''
w ubiegłym roku byłem na pogrzebie żony kolegi ...żegnać przyjaciółkę odchodząca tak młodo, nie było dla mnie ''normalką''

śmierć na wojnie również nie jest normalką bo każda wojna to idiotyzm...
każda :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
12 grudnia 2014r. o 20:37
A czym się różni rozpad b Jugosławi od Ukrainy? Niczym .państwa zachodnie stoją i czekają na efekt końcowy. Nikt nie ma interesu.A my możemy sobie no co? Popisać
10592
#bieda nieaktywny
12 grudnia 2014r. o 20:43
~pat napisał(a): Ludzie nie zdają sobie sprawy jak to jest, dopóki śmierć nie dotyka ich samych i ich bliskich. :| :| :|
Wojna, śmierć, mówisz normalka?

Mojej znajomej mąż jest w ciężkim stanie, cały świat się dziewczynie zawalił. Nie pracuje, nie chce pieniędzy, nie cieszy ją nowo wybudowany dom, nic ją nie cieszy, bo odchodzi osoba która była dla niej wszystkim.
Ale oczywiście dla sąsiadów i innych to normalka; Człowiek się rodzi i człowiek umiera.

nikt nikogo na siłę nie zmusza być żołnierzem i jeździć na misje i wojny. Trzeba się liczyć z ryzykiem i brać odpowiedzialność za swe decyzje. Wielcy tego bezdusznego świata wydają rozkazy i siedzą w "złotych pałacach" a malutcy z bronią w ręku giną gdzieś na frontach setki, bądź tysiące kilometrów poza domem w imię jakiś chorych ideologii.
~kolega serdeczny niezalogowany
12 grudnia 2014r. o 20:52
falco napisał(a): nie...to nie jest ''normalka''
w ubiegłym roku byłem na pogrzebie żony kolegi ...żegnać przyjaciółkę odchodząca tak młodo, nie było dla mnie ''normalką''

śmierć na wojnie również nie jest normalką bo każda wojna to idiotyzm...
każda :>

Dobrze napisane.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza