Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~Iza niezalogowany
13 grudnia 2014r. o 16:13
No masz, Sokole:
http://wpolityce.pl/swiat/225780-rosja-grozi-usa-w-reakcji-na-zapowiedz-nowych-sankcji-nie-pozostawimy-tego-bez-odpowiedzi
Rosjanie pokażą Amerykanom, gdzie raki zimują :D

"A wracając do filmów... jak mawiał batiuszka Stalin:

Ludzie potrzebują cara, którego mogą czcić, dla którego mogą żyć i pracować. (… ) Ludzie rosyjscy są monarchistami."

"Kto będzie pamiętał o tej całej hołocie za dziesięć czy dwadzieścia lat? Kto dziś pamięta imiona bojarów, których pozbył się Iwan Groźny? Nikt. Ludzie muszą wiedzieć, że pozbył się wszystkich swoich wrogów. W końcu wszyscy dostali to, na co zasłużyli. (… ) Iwan zabił za mało bojarów. Powinien zabić ich wszystkich, żeby stworzyć silne państwo."

Jakoś te cytaty pasują mi do obu filmów :|

Pozdrawiam :)
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~kajtek niezalogowany
13 grudnia 2014r. o 18:08
Przeczytałem,
do jutra papugo :)
2900
#falco nieaktywny
13 grudnia 2014r. o 21:24
~kajtek napisał(a): Przeczytałem,
do jutra papugo :)

a co przeczytałeś? :D :D :D
już nie wiem chyba jak pisać ?...nie obrażam nikogo ,nie piszę wulgaryzmów...chyba
ale jak widzę i to nie podoba się moderacji :D

a przecież wyraziłem tylko swoją opinię kierując ją do Hegemona...
czy właśnie dlatego że do niego ,post został ''wygumkowany'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Iza niezalogowany
14 grudnia 2014r. o 7:37
" Nie liczyłbym na upadek reżimu jedynie w wyniku błędów w gospodarce lub z powodu spadku cen ropy. Trzeba czegoś więcej, potrzebny jest czarny łabędź – przekonuje.

Chodorkowski nawiązał w ten sposób to tzw. teorii czarnego łabędzia sformułowanej w 2007 roku przez eseistę Nassima Taleba. Teoria ta opisuje nieoczekiwane zdarzenie o potężnych skutkach, które z biegiem czasu zostaje uznane za wytłumaczalne lub będące do przewidzenia. "
http://www.biztok.pl/gospodarka/Chodorkowski-jesli-Putin-chce-dlugo-pozyc-lepiej-niech-dobrowolnie-odda-wladze_a19297

Miłego :)
~Iza niezalogowany
14 grudnia 2014r. o 11:41
Moja "teoria spiskowa" :D na użytek własny, to szlaki handlowe i tania siła robocza . Jakoś dziwnie utrącane są budowy dróg wiodących z Południa na Północ.

W UE jest nadprodukcja żywności, stąd są limity i dopłaty.

Pozdrawiam :)
2900
#falco nieaktywny
15 grudnia 2014r. o 8:32
ja abym nie odczuł nadchodzącego kryzysu ,zainwestowałem w niezłej klasy drukarkę ;)
i se będę drukował po nocach by mieć czym ''szastać'' za dnia... :P

i gdzieś mam Putina,Ukrainę i wszelkie ''zagrożenia'' ;)

~jeszcze bardziej chamski niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 8:43
Sam sobie sznur na szyję kręcisz Papugo. :) Drukowanie kasy jest zabronione i karalne . Nie karze się tylko banków . Z duzi , żeby upaść ... ot " wolny rynek ". Ciekawym , co na to zwolennicy friedmanowskiej szkoły ? Są jeszcze tacy na sali ? :D

Miłego :)
2900
#falco nieaktywny
15 grudnia 2014r. o 9:39
a gdzie ja napisałem że będę ''drukował kasę''? ;)
drukował sobie będę pocztówki które pózniej stając ze swoim kramem na ul. Asnyka będę sprzedawał po zecie..niska cena ,duży obrót =wysoki zysk
nie wiem co na to ''rangersi'' ale co tam...podratuję nadszarpnięty budżet miasta a przy okazji chłopaki będą mieli robotę... ;)
jako że wiek i zdrowie nie pozwalają na szybką ucieczkę z miejsca przestępstwa nie będą mieli ze mną większych problemów... :D

wracając do tematu oczywiście ;) będę też drukował ulotki oskarżające Rosję o wszelkie zło tego świata,gloryfikował też będę Ukrainę i w miarę możliwości ukazywał będę wszelkie ''zagrożenia'' łącznie z chorobami wenerycznymi które Ukrainki uciekające przed biedą a szukające szczęścia przy autostradach serwują polskim (i nie tylko) kierowcom ... :D

REKLAMAMrowka zaprasza