Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czy Jan Cołokidzi to TW "Marek"?
~~katolik niezalogowany
3 marca 2017r. o 17:58
Przed wyjazdem do Włoch zanim dostałem paszport przeprowadził koleś ze mną rozmowę instruktażowo- pouczającą i kazał się zgłosić po przyjeździe. Po powrocie pokazałem im gest Kozakiewicza i jakoś żyję.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~CPN niezalogowany
3 marca 2017r. o 18:06
~~Buche napisał(a): W 88 wiadomo było że komuna się sypie po jaki grzyby miał podpisywać.

A np. żeby zapewnić sobie jakiś intratny biznes po rozsypaniu się komuny !
~~ niezalogowany
3 marca 2017r. o 18:06
Jaki to wstyd! Nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji. Co trzeba mieć w swoim charakterze?
2161
#fobiak nieaktywny
3 marca 2017r. o 18:10
~~Link napisał(a): Mylisz się fobia. Tu masz w linku do IPN w opisie tajny współpracownik co było w tych dwóch teczka. Na pewno nie zmiana adresu i nie jedna kartka:
http://inwentarz.ipn.gov.pl/slownik?znak=T#212

nie myle sie, tam sa tez teczki z jednym dokumentem, np. podanie o zwolnienie z pracy w mo po pol roku pracy.

wrzuc sobie jakies nazwisko w wyszukiwarke ipn i zobacz ile tobie wyskoczy wnioskow o paszport
~~ niezalogowany
3 marca 2017r. o 18:41
Słuchajcie fobiaka. Nikt tu się nie zna na pracy agenturalnej lepiej od niego. A skąd u niego taka wiedza? Domyślcie się ;)
Jedno jest pewne. Nie ma co nikogo wieszać, póki nie wiadomo co się w tych teczkach znajduje. Może Pan Cołokidzi powie coś więcej, gdy się z tym materiałem zapozna.
Szacunek za to co robi Ziemia Bolesławiecka.
~~Bag niezalogowany
3 marca 2017r. o 18:47
Fobiak ty chyba sobie żarty robisz.Teczka z podaniem milicjanta nie nazywała się teczka osobowa tajnego współpracownika. Każda teczka była na konkretny cel. Widzę że nie czytasz tekstu ze zrozumieniem. Czas pokaże co zawierają te teczki bo na pewno miejscowi dziennikarze do niej zajrzałem.
~~Buche niezalogowany
3 marca 2017r. o 18:55
Mylę że wtedy właśnie tworzyli haki bo myśleli że im się to przyda aby szantazowac. Patrz przypadek Przyłebskiego
~~Bag niezalogowany
3 marca 2017r. o 18:55
W sumie racja. Zresztą po takim czasie to będzie tylko rozgrzebywanie staroci. W Polsce błędem było ze na początku lat 90tych nie podali tych danych. Wtedy to może coś by zdziałalo. A teraz to tylko historia czasem pewnie podkoloryzowana i pomieszane z fikcją. Tak się kiedyś zastanawiałem. Jak SB robiła jak reszta w komunie, to jak mieli normę ze muszą mieć np 10 czynnych agentów to pewnie cześć na sztukę była na paper tylko. Bo to był system planowany i trzeba było normy wyrabiać.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.