~~M napisał(a): ~~Oba tel napisał(a): Droga na tym odcinku jest Niedostosowana, przez zły profil zakrętu, do prędkości pow. 90km/h. Powinno. tam obowiązywać odpowiednie ograniczenie prędkości np. 70km/h
Powyżej 90 nie wolno Ci tam jeździć, a więc nie zrzucaj winy na profil drogi... Kierowcy szukający winnych nie potrafią jeździć i powinni wrócić do doskonalenia własnych umiejętności.
Nie znajomość przepisów nie zwalnia Cię z ich przestrzegania.
Dokładnie-popieram!Zawsze tam gdzie wydarzy się wypadek, to piszecie, że wina drogi, braku świateł, ronda itd..a niewątpliwie jest to brak umiejętności, przewidywania, wyobraźni i niestety podstawowych przepisów. Bardzo dużo jeżdżę i praktycznie nie ma dnia, abym nie spotkała się z sytuacjami wymuszania pierszeństwa, chamstwa i cwaniactwa na ulicach. Niestety z przykrością też stwierdzam, że w większości te powyższe epitety (brak umiejętności, podstawowych przepisów..) dotyczy w głównej mierze kobiet. Sama jestem kobietą, jednak nie mam tutaj co do tego najmniejszych wątpliwości. Dorwą takie furę od męża czy kochanka, nie wiedza jaki ma napęd i co właściwie ma oprócz kół i kierownicy i ruszają w trasę. Smutne ale prawdziwe. DOSTOSUJECIE PRĘDKOŚĆ JAZDY DO WARUNKÓW NA DRODZE! TO nie jest mój wymysł, ale tak nakazują przepisy prawa. Czyli noga z gazu tam gdzie krzywa droga i wówczas gdy złe warunki pogodowe. Jak byście się stosowali do tych prostych zasad, to nie trzeba by było potem pisać, że zakręt śmierci i tego typu bzdety. Brak wyobraźni po prostu i głupota, szkoda, że często potem tragiczne skutki....