~~Granatowoszara Truskawka napisał(a): Przelotnie spojrzałem na program kandydata (kiełbasę wyborczą) i moją uwagę zwrócił jeden punkt. Jak pan Cezariusz Rudyk zamierza wpłynąć jako przyszły prezydent Bolesławca na uruchomienie linii kolejowej Lwówek Śląski-Jelenia Góra? Jest to linia którą od lat próbuje przejąć bezskutecznie Urząd Marszałkowski od PKP PLK, a oni jak ten pies ogrodnika jej strzegą, jednocześnie pozwalając na jej degradację. Jeżeli ktoś podczas kampanii prawi takie dyrdymały to już na wstępie jest w moich oczach spalony. Innych punktów nawet mi się nie chce komentować. Jego kandydowanie wygląda raczej na ustawkę z carem, mającą na celu podebranie głosów innym, realnym kandydatom.
To co piszesz to krótkowzroczność. Taką samą krótkowzrocznością wykazali się włodarze miasta wprowadzając bezpłatne autobusy. Bolesławiec trzeba widzieć trochę szerzej niż w granicach miasta. Nie jesteśmy samotną wyspą . Trzeba tu jakość dojechać samochodem albo koleją. Kto tego nie widzi nie ma kwalifikacji do rządzenia miastem. O drogę 297 i obwodnicę zabiegaliśmy 10 lat chociaż to zadanie województwa. Most na Bobrze to też nie zadanie miasta tylko GDDKiA co wcale nie oznacza,że nie jest potrzebny.