~Ciemnoszara Aukuba napisał(a): Prawda nas wyzwoli.Klamstwo ma krótkie nogi.Po czynach ich poznacie.Ostatnio byłem u księdza, rozmawiałem o problemach.Dziekan Kościoła Matki Bożej Nieustającej Pomocy.Wychadzac podałem mu rękę, on mi nie podał. Wiecie jak się czułem tylko Pan Bóg Wie.
Każdy ma inne podejście do wirusa. Jeden uważa ze to wirus propagandowy, inny że i owszem zaraża ale nie zabija, a jeszcze inny że zarazić się to przywitać się ze śmiercią.
Każdy ma trochę racji i każdy ma prawo do własnej oceny sytuacji. Ty podajesz rękę na lewo i prawo a inny będzie chodził w maseczce i co chwila spryskiwał się spirytusem. Gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo to świat byłby cholernie nudny. Uszanuj więc prawo innych ludzi do samodzielnego myślenia, choć może Ci się wydawać za głupie. Może to i głupie, ale za to śmieszne ;)
Nikt nie ma monopolu na mądrość. Kto tu ma rację, czy ty, nie obawiając się wirusa, czy proboszcz, który boi się podać ręki? Ja tego nie wiem. A że się głupio poczułeś? Bywa. Miałeś szybką lekcję pokory. Czy Cie czegoś nauczy? Oby.