~~Jasnobłękitny Plektrantus napisał(a):
Dla większości ludzi to tradycja a nie jakieś konkursy, a że to normalne że takie rzeczy jak stroiki itp kupuje się wcześniej to i wszyscy wyruszyli pozanosić.
Co do tych co walczą o umierających to w tym momencie mają to o co walczyli, czyli lepsze dochody i dopłaty za to że pracują z "chorymi". Z tym czego się boicie żyjemy od wieków bo nie jest to żaden nowy wirus. A że ludzie są podatni na takie fake, to będą to wykorzystywać.
Naprawdę włącz myślenie i wyłącz TVP i RadioJarek a obudzisz się w lepszej Polsce.
A czy to nie było do przewidzenia, czy naprawdę nie dało się pójść na ten cmentarz prędzej ?? Przecież , to było bardziej niż oczywiste, że cmentarze będą zamknięte . Mnie też to boli , że pójść nie mogę , może nawet bardziej niż Ci się wydaje. Na cmentarzy spędziłam dni, tygodnie , miesiące , byłam codziennie , ale przyszedł moment, że trzeba było wybrać między rozpaczą na cmentarzu, a walką o życie kolejnego bliskiego. Dla mnie w tym momencie historia się powtarza, cmentarz, albo bezpieczeństwo bliskich. Oczywiście dla Ciebie to mrzonka (i kto tu ogląda TV ?) , bo nie ja i to od lat. Życie nie polega tylko na oglądaniu i czytaniu, wystarczy być dobrym obserwatorem , nieobojętnym na drugiego człowieka. Codziennie rozmawiam z osobami chorymi i doskonale wiem jak się czują i czy to jest grypa , czy coś gorszego. Ale niektórzy zrozumieją dopiero jak się sami przewiozą. Co do Polski , nie narzekam , nigdy nie chciałabym żyć w innym kraju .