Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza

NSZZ NIEZDARNOŚĆ ?

~~Malinowy Krwawnik niezalogowany
14 listopada 2020r. o 15:37
M21W2 napisał(a): NSZZ NIEZDARNOŚĆ świętowała niedawno swoje 40 lecie . Nagrody , medale , cateringi i opowieści o bohaterstwie roznosicieli ulotek - napisał PanM .

Panie M , żyłeś w tamtym czasie , stałeś z boku , to właśnie ten sposób walki , bolał władze komunistyczne najbardziej , ulotki plus prasa podziemna docierały do ludzi dementując kłamliwą propagandę medialną .
Zatrzymani w Bolesławcu dostali wyroki od 2,5 do 3,5 roku pozbawienia wolności .
Na demonstrantów i strajkujących mieli uzbrojone po zęby oddziały ZOMO , Milicji i Wojska .

To ta Twoja pogarda do ludzi Solidarności i katolików , dzielenie na mądrych i głupich doprowadziła mnie do momentu w którym powiedziałem
- dość - Założyłem temat o byłym polityku i kandydacie na prezydenta Bolesławca .
Postanowiłem obnażyć Twoją dwulicowość nie przebierając w środkach byle było to
zgodne z prawdą .
Prowokowałeś zbyt długo dając pole do popisu hejterom .

ROZNOSICIEL ULOTEK .

Lucjan jako prężny działacz solidarności dostał rower którym miał rozwozić ulotki jednak jadąc tym rowerem przewrócił się i złamał nogę .Gdy reszta związkowców strajkowała to została pobita przez Zomo i milicję to tylko Lucjan nie dostał a wiecie dlaczego bo leżał z nogą w gipsie i nie strajkował .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
14 listopada 2020r. o 16:04
Ciekawostka nic nie znaczÄ

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~Migdałowa Morwa niezalogowany
14 listopada 2020r. o 18:23
W roku 2016 powstała prawdziwa solidarność, solidarność władzy ze społeczeństwem.
Zwykli ludzie odzyskali poczucie, że ktoś o nich myśli i coś dla nich chce zrobić.
~~Pąsowa Czereśnia niezalogowany
14 listopada 2020r. o 18:34
~Migdałowa Morwa napisał(a): W roku 2016 powstała prawdziwa solidarność, solidarność władzy ze społeczeństwem.
Zwykli ludzie odzyskali poczucie, że ktoś o nich myśli i coś dla nich chce zrobić.

Myślisz, ze chce coś ludziom dać ? Ten rząd jest jednym z głupszych, jaki mieliśmy po 1989. Niszczy gospodarkę, podnosi cały czas podatki, właśnie kilkaset tysięcy ludzi wymeldowało się na stałe z Polski, bo im chcą opodatkować zarobki za granicą. Budżet w ruinie, A oni dają - wsparcie dla zespołów disco polo. Niszczą rolnictwo, bo chory staruszek będzie chronił zwierzątka.
Do tego niszczą gospodarkę poprzez głupie decyzje w sprawie COVID.
Mam nadzieję, ze poniosą odpowiedzialność za swoje czyny.
14240
M21W2
14 listopada 2020r. o 18:50
PanM napisał(a): Tak o solidarności opowiada działaczka / obecnie emerytka Kazia Głogowska z Tych. Koleżanka mego teścia i szefa tamtej delegatury z którym razem pracowałem,/ Obecnie jest chyba w Szwecji /
Ona stwierdza że ta druga solidarność to było już nie to i teraz nawet nie było żadnego kombatanta aby zorganizować obchody 40 lecia.
Prawdziwych kombatantów wtedy pozamykali i wysłali w biletami za granice w jedną stronę.
Też wtedy roznosiciel ulotek / ale nie ma się czym chwalić /

https://tychy.naszemiasto.pl/40-lat-pierwszej-solidarnosci-w-tychach-powstala-26/ar/c15-7914433

Nareszcie wrzuciłeś coś o czym mówię do Ciebie od pierwszego naszego spotkania , Takich miast jak w Tychy jest masa , internowali lub pozamykali przywódców zakończyli działalność .
W byłym woj . jeleniogórskim uroczystości z okazji 40 -sto lecia odbyły się w kilku miastach .
W Bolesławcu z zarządu Jan Filipek , Zbigniew Razik , Zosia Dutkowska wpadli i dostali wyroki od 2,5 do 3,5 roku .
Ja i kilku kolegów założyliśmy że nie możemy się poddać , jedni drukowali odezwy inni je kolportowali .
Druga Grupa też kilkuosobowa zorganizowana została przez Danutę Maślicką która też została aresztowana i skazana .
Uczniowie z TG i LO zorganizowali się w Uczniowski Komitet Oporu Społecznego , w Bolesławcu nie zaprzestaliśmy działalności niestety było nas w sumie kilkudziesięciu .

Działaczy których działalność jest udokumentowana w całej Polsce jest ok 13 tyś .
otrzymaliśmy legitymacje i odznaki Działacz Opozycji Antykomunistycznej .
Z Bolesławca jest nas kilkunastu , z tego odznaczenia państwowe o których wiem otrzymało dziewięć osób .
Ile razy Tobie mówiłem to co Kazia Głogowska , od sierpnie 1980 gdy nastąpiło olbrzymie zjednoczenie robotników z inteligencją do grudnia 1981 to historia ok 9,5 mln ludzi , okres organizacji struktur i stopniowe umacnianie Solidarności .
Wprowadzenie stanu wojennego zniweczyło to wszystko , zostaliśmy rozbici .
Następny okres podziemnej odbudowy struktur to sierpień 1983 po amnestii i wyjściu na wolność wszystkich czołowych działaczy .
Prężna działalność opozycji była w kilkunastu dużych miastach , w małych co najwyżej kilkudziesięciu .
Pani Głogowska opowiedziała bardzo prawdziwą historię Tychów , Bolesławiec ma swoją trochę bogatszą w wydarzenia okresu 1980 -1989 ,
Są ludzie starsi tacy jak Ty czy Horus pisząc obelżywe komentarze działacie na szkodę takich jak Pani Kazia Głogowska i wielu innych bezimiennych działaczy opozycji .
To co wydarzyło się po okrągłym stole to całkowicie inny temat .
Na pewno jakbym się spotkał z Kazią Głogowską mielibyśmy dużo wspomnień , dużo sobie wzajemnie do powiedzenia , Z Tobą co z przykrością stwierdzam , niewiele , jesteś w opozycji do Solidarności .
Sam mówiłeś mogłeś coś zrobić , nie wyszło nie obrażaj tych co do 1989 r coś robili dla wolności i demokracji .
Już po raz nie wiem który powtarzam jak to zostało zagospodarowane zależało od nas wszystkich .
Solidarność po 1989 licząca niewielu członków miała taki wpływ na losy Polski i Polaków jaki dzisiaj ma protest Kobiet w Bolesławcu .

Dopisane 14.11.2020r. o godz. 18:50:

P.S . Przemku , mnie i kolegów jak zatrzymali to trzymali co najmniej kilkanaście godzin , jeden z kolegów się załamał i podpisał , puścili go po paru godzinach , nie sugeruję że Ty podpisałeś .
Mało tego , mieliśmy rewizję w domach i "opiekunów " z SB .,
~~Malinowy Krwawnik niezalogowany
14 listopada 2020r. o 18:54
M21W2 napisał(a):
PanM napisał(a): Tak o solidarności opowiada działaczka / obecnie emerytka Kazia Głogowska z Tych. Koleżanka mego teścia i szefa tamtej delegatury z którym razem pracowałem,/ Obecnie jest chyba w Szwecji /
Ona stwierdza że ta druga solidarność to było już nie to i teraz nawet nie było żadnego kombatanta aby zorganizować obchody 40 lecia.
Prawdziwych kombatantów wtedy pozamykali i wysłali w biletami za granice w jedną stronę.
Też wtedy roznosiciel ulotek / ale nie ma się czym chwalić /

https://tychy.naszemiasto.pl/40-lat-pierwszej-solidarnosci-w-tychach-powstala-26/ar/c15-7914433

Nareszcie wrzuciłeś coś o czym mówię do Ciebie od pierwszego naszego spotkania ,
Takich miast jak w Tychy jest masa , internowali lub pozamykali przywódców zakończyli działalność .

W byłym woj . jeleniogórskim uroczystości z okazji 40 -sto lecia odbyły się w kilku miastach .

W Bolesławcu z zarządu Jan Filipek , Zbigniew Razik , Zosia Dutkowska wpadli i
dostali wyroki od 2,5 do 3,5 roku .

Ja i kilku kolegów założyliśmy że nie możemy się poddać , jedni drukowali odezwy inni je kolportowali .

Druga Grupa też kilkuosobowa zorganizowana została przez Danutę Maślicką która też została aresztowana i skazana .

Uczniowie z TG i LO zorganizowali się w Uczniowski Komitet Oporu Społecznego , w Bolesławcu nie zaprzestaliśmy działalności niestety było nas w sumie kilkudziesięciu .

Działaczy których działalność jest udokumentowana w całej Polsce jest ok 13 tyś .
otrzymaliśmy legitymacje i odznaki Działacz Opozycji Antykomunistycznej .

Z Bolesławca jest nas kilkunastu , z tego odznaczenia państwowe o których wiem
otrzymało dziewięć osób .

Ile razy Tobie mówiłem to co Kazia Głogowska , od sierpnie 1980 gdy nastąpiło olbrzymie zjednoczenie robotników z inteligencją do grudnia 1981 to historia ok 9,5
mln ludzi , okres organizacji struktur i stopniowe umacnianie Solidarności .

Wprowadzenie stanu wojennego zniweczyło to wszystko , zostaliśmy rozbici .
Następny okres podziemnej odbudowy struktur to sierpień 1983 po amnestii i
wyjściu na wolność wszystkich czołowych działaczy .

Prężna działalność opozycji była w kilkunastu dużych miastach , w małych co najwyżej kilkudziesięciu .

Pani Głogowska opowiedziała bardzo prawdziwą historię Tychów , Bolesławiec ma swoją trochę bogatszą w wydarzenia okresu 1980 -1989 ,

Są ludzie starsi tacy jak Ty czy Horus pisząc obelżywe komentarze działacie na szkodę takich jak Pani Kazia Głogowska i wielu innych bezimiennych działaczy opozycji .

To co wydarzyło się po okrągłym stole to całkowicie inny temat .

Na pewno jakbym się spotkał z Kazią Głogowską mielibyśmy dużo wspomnień , dużo sobie wzajemnie do powiedzenia , Z Tobą co z przykrością stwierdzam , niewiele ,
jesteś w opozycji do Solidarności .
Sam mówiłeś mogłeś coś zrobić , nie wyszło nie obrażaj tych co do 1989 r coś robili
dla wolności i demokracji .

Już po raz nie wiem który powtarzam jak to zostało zagospodarowane zależało od nas wszystkich .

Solidarność po 1989 licząca niewielu członków miała taki wpływ na losy Polski i Polaków jaki dzisiaj ma protest Kobiet w Bolesławcu .

Oto cała Solidarność Bolesławca raptem trzy osoby dostały wyroki i to ciekawe po jakim czasie ich wypuścili .Ten Razik to od kilkunastu lat przychodzi na sesje Rady Miasta i Powiatu i nigdy nie odezwał się jednym słowem .Więc pytam po co on tam chodzi .
~~Kanarkowa Ślazówka niezalogowany
14 listopada 2020r. o 18:54
Ja prdl o jakim zomo wy tu mówicie ?
W Bolesławcu widzieliście zomowca w czasie stanu wojennego?
W czasie stanu wojennego byłem zmuszony do częstego poruszania sie po dolnym śląsku, ale jak wracałem do Bolesławca to było miasteczko gdzieś na odludziu o którym jakiekolwiek służby zapomniały.
Wrocław ,Świdnica, Legnica (chociaż Legnica słabo), Dzierżoniów, to były miasta w który zomowcy używali siły, robiły naloty i łapanki, ale Bolesławiec? Wsi spokojna wsi wesoła.
Będzie jak ten z długim nosem co w stanie wojennym nyski koktajlami mołotowa wysadzał.
Byłem wielokrotnie kontrolowany przez zomowców, ale nigdy w Bolesławcu.
Coś wam sie ludzie popier ..ło. Chcecie napisać na nowo historię tak jak próbuje to zrobić Kaczyński .
~~Szmaragdowa Funkia niezalogowany
14 listopada 2020r. o 19:08
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a): Ja prdl o jakim zomo wy tu mówicie ?
W Bolesławcu widzieliście zomowca w czasie stanu wojennego?
W czasie stanu wojennego byłem zmuszony do częstego poruszania sie po dolnym śląsku, ale jak wracałem do Bolesławca to było miasteczko gdzieś na odludziu o którym jakiekolwiek służby zapomniały.
Wrocław ,Świdnica, Legnica (chociaż Legnica słabo), Dzierżoniów, to były miasta w który zomowcy używali siły, robiły naloty i łapanki, ale Bolesławiec? Wsi spokojna wsi wesoła.
Będzie jak ten z długim nosem co w stanie wojennym nyski koktajlami mołotowa wysadzał.
Byłem wielokrotnie kontrolowany przez zomowców, ale nigdy w Bolesławcu.
Coś wam sie ludzie popier ..ło
. Chcecie napisać na nowo historię tak jak próbuje to zrobić Kaczyński .

Przecież ten szalony fantasta M21 nadaje się na korek do dupy .Jeszce trochę będzie bajdurzył ,że to on Hitlera w błąd wprowadził .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza