Zastosowana autokorekta
~~Żonkilowa Pietruszka napisał(a): Od 16 lat nie mieszkam już w Bolesławcu. Myślę,że te układy i to wszystko co wiele osób pisze, o tym mieście - to pewnie jest prawda. Powiem Wam,że wszędzie są układy , układziki - jakoś to my Polacy tak kretyńsko mamy. Albo układ, albo wypad. Tj. chore , ale niestety prawdziwe . Poza tym - miasto jest jest urokliwe i godne polecenia :)
~~Modrawa Jasnota napisał(a): A nie mówiłem że kiedyś będą się potykać o własne nogi. Pycha kroczy przed upadkiem, Znalazł się w końcu ranking, którego nie dało się kupić. Napisali to , co wielu mówiło od lat. Bolesławiec to umieralnia. Pycha nie pozwala Prezydentowi i urzędnikom zrobić czegoś z młodymi ludźmi. Oni uważają że ich misją jest robienie czegoś dla nich. Czy oni tego chcą chcą czy nie chcą. Tak się kończy romans tronu z ołtarzem, za który się będziemy kiedyś płacić i się wstydzić. Nie wiem jak z tego poparcia wytłumaczą się kiedyś ratuszowi. Wcześniej czy później mleko się rozleje i to o czym ćwierkają wróbelki stanie się wiedzą powszechną.
Jest mi niedobrze jak widzę tych miękiszonów w spółkach miejskich i na stanowiskach urzędniczych. Jak ma być dobrze skoro Prezydent otacza się samymi klakierami. Ludzie merytoryczni zostali w mieście i powiecie wycięci. Problem
polega na tym że nie już czasu aby młodych ludzi w Bolesławcu zatrzymać. W Bolesławcu jest wielu kreatywnych, młodych ludzi. Trzeba ich tylko odkryć i przestać im przeszkadzać.