Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Poezja. Wiersze ulubione.

10114
#alter nieaktywny
22 października 2015r. o 23:37
~aa napisał(a): :) słabo 3+ albo 4- ;)

banał zastąpiłabym prostotą :)

Ależ, jest ogromna różnica pomiędzy banałem, a prostotą. Szczególnie w poezji! :)

Tak naprawdę nie wyraziłem swojego zdania, abyś mnie lakonicznie oceniała... raczej, abyś zrozumiała moje spojrzenie :)

Dopisane 22.10.2015r. o godz. 23:17:

&list=PLe_enLT_r8y-q7CiZwnjdWxV8SlldBXVV&index=14

Dopisane 22.10.2015r. o godz. 23:21:

&list=PLe_enLT_r8y-q7CiZwnjdWxV8SlldBXVV&index=31

dobranoc :)

Dopisane 22.10.2015r. o godz. 23:37:

ps. ;)

&index=53&list=PLe_enLT_r8y-q7CiZwnjdWxV8SlldBXVV

bra :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~aa niezalogowany
22 października 2015r. o 23:39
alter napisał(a):
Dla mnie banałem są... motylki, serduszka, gałązki, trawa, chmury, niebo, dusza... I być może banały w poezji, czasami zgrabny kunszt słowa, być może to jest poezja, która uszczęśliwia, która jest wzniosła... Na poziomie codzienności, spaceru, leżakowania na trawce, obserwacji natury, żuczków, świerszczy... Lecz, czy taka poezja coś nam mówi?...

aa, potraktuj to dosłownie... jako czytelnik, jako wielbiciel poezji... "chodzę i pytam" i właśnie to poszukiwanie mnie osobiście uszczęśliwia... Dlatego poezja nigdy mnie nie znudzi :)

Alter :) patrzę na chmurę i widzę dużo więcej niż tylko chmurę. Uruchamia się wizja wspomnień albo wyobraźnia i to już nie jest zwykła chmurka. Każdy obraz czy impuls ma jakąś historię, moją czy swoją, ale ma. To jak z wyszukiwarką :)
Dla mnie nie ma nić banalnego :) wszystko ma jakieś znaczenie większe lub mniejsze.

10114
#alter nieaktywny
23 października 2015r. o 0:10
~aa napisał(a): Alter :) patrzę na chmurę i widzę dużo więcej niż tylko chmurę. Uruchamia się wizja wspomnień albo wyobraźnia i to już nie jest zwykła chmurka.

Tak-tak, tylko czy mówisz o każdej chmurze-chmurce na którą spojrzysz? Może podobnie patrzysz na pojedyncze jesienne liście? Czy może dopiero na usypany kopiec liści :) Nie na wszystko uda się spojrzeć przez filtr poetyki, wtedy to jest banałem, a w najgorszym razie beznadziejną próżnią, pustką od której odwracamy wzrok... To na co patrzymy, co nas zajmuje zależy od nas. Od nas zależy jaki czytamy wiersz, jakich ludzi wybieramy na swoich przyjaciół :)

I o tym mówię, nie każda chmura, nie każdy liść jest poezją, a tylko banałem, który ledwo dostrzegasz :) Podobnie bywa z ludźmi... Są ludzie bogaci wewnętrznie, subtelni, wartościowi, wrażliwi których nazwałbym na własny użytek "wierszem", a są ludzie "banały", których i tutaj na bolcu nie brakuje, dla których szkoda naszego cennego czasu :)

~aa niezalogowany
23 października 2015r. o 0:15
:) a to jest moje zdanie. Twoje zrozumiałam :) dobranoc

Dobra zabawa to jeden z czynników prowadzących do szczęścia ...podobnie jak
nasycenie poezją, nie ważne czy pesymistyczną czy optymistyczną :) zależy kto co lubi ;)

:) noc
10114
#alter nieaktywny
23 października 2015r. o 0:25
Gdyby nie potrzeba snu, żylibyśmy o 1/3 dłużej ;)

kolorowych snów :)

~aa niezalogowany
23 października 2015r. o 0:39
:) marzy ci się wampiryzm ? :D

dobranoc :)
10114
#alter nieaktywny
23 października 2015r. o 22:44
~aa napisał(a): :) marzy ci się wampiryzm ? :D

Nie koniecznie wampiryzm :) Wystarczy twórcza bezsenność? ;)

Dopisane 23.10.2015r. o godz. 22:44:

Fajne :)

3004
#masi nieaktywny
23 października 2015r. o 22:51
Siema Alter, a ja wracam do fotgrafii... Tym razem Paryż mnie obudził ze śpiączki oraz stare, moje foty... ;)
Pisarzem to nigdy nie będę, chociaż ostatnio pewną pisarkę poznałem :) [img=1445633422_4fddnfm.jpg]

Dopisane 23.10.2015r. o godz. 22:51:

PS Tak czytałem co pisałeś, przez banalne myślenie wiele tracisz i nie dostrzegasz... ;)
Dobrej nocy :)

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.