~ napisał(a): To kiedy w końcu świętujemy ten dzień zwycięstwa, 7 czy 8, bo że nie 9 to już wiem.
~ napisał(a):emem napisał(a): Smieszne jest, gdy podczas apelu poleglych polowe czasu poswieca sie na ofiary katastrofy lotniczej, i tak bardzo odbiega od ofiar wojny i samego Dnia Zwyciestwa. Powiem wiecej - jest to zenujace.
Pozdr,
emem
No normalnie boki zrywać! :|
Jakim trzeba być pustakiem by śmiać się z takich rzeczy. Rozumiem że można mieć odmienne poglądy. Ale są sytuacje w życiu ludzkim, kiedy większość z nas wie jak się zachować. Jedną z takich sytuacji jest śmierć drugiego człowieka. Ale widać kolega z opozycji totalnej. Może czas na opamiętanie?
~ napisał(a):~ napisał(a): To kiedy w końcu świętujemy ten dzień zwycięstwa, 7 czy 8, bo że nie 9 to już wiem.
Dzień Zwycięstwa w Bolesławcu to 13.01.1945 r.
fobiak napisał(a):~ napisał(a):~ napisał(a): To kiedy w końcu świętujemy ten dzień zwycięstwa, 7 czy 8, bo że nie 9 to już wiem.
a dlaczego 13.01.1945?
emem napisał(a):nie kompromituj się,żnafco chistorji :P~ napisał(a): A moim zdaniem Putinowi bardzo zależało by na cmentarzu Katyńskim z polska delegacją się nie spotkać. Ewentualny motyw więc miał.
Wypadek byl zaledwie szesc lat temu. Doskonale pamietam, tak jak wielu innych Czytelnikow. Na 10 kwietnia 2010r. nie bylo planowane w Smolensku czy Katyniu zadne spotkanie Putina z Polakami. Ani owczesnego prezydenta Rosji. Ani jednej ani drugi nie wybieral sie w tym dniu w tamte okolice.
Nie wprowadzaj wiec ludzi w blad puszczajac tego typu manipulacje.
Smieszne jest, gdy podczas apelu poleglych polowe czasu poswieca sie na ofiary katastrofy lotniczej, i tak bardzo odbiega od ofiar wojny i samego Dnia Zwyciestwa. Powiem wiecej - jest to zenujace.
Pozdr,
emem
~ napisał(a):fobiak napisał(a):~ napisał(a):~ napisał(a): To kiedy w końcu świętujemy ten dzień zwycięstwa, 7 czy 8, bo że nie 9 to już wiem.
a dlaczego 13.01.1945?
a dlaczego w maju - zakończenie II WŚ?
~Ja napisał(a): Histeryków (historyków)ci u nas dostatek.Jaki dzień zwycięstwa co wy pierdzielicie.Może dla niemców to było zwycięstwo. Lecz dla narodów pozostających pod okupacją bratnich wojsk sowieckich to gehenna i miliony pomordowanych.