~Maroviecki napisał(a):~maro napisał(a): Górnik ma swieto,policjant i wojskowy tez,strażak ma ważny dzień. A dożynki są dla wójtów radnych i calej tej paskudnej bandy darmozjadów. Gdzie są rolnicy? A dzisiaj kosza zboże...bo polowa jeszcze stoi w polu... Pomyslodawcom imprezy gratuluje bezmyślności..a za rok zróbcie dożynki w maju...
Tfu...
Co za różnica kiedy.
Grunt że była pogoda , zabawa , rolnicy też byli (jakbyś znał lokalną społeczność to takich bzdur byś nie pisał) szkoda że byłem w pracy :/
No cóż jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził (marudo)
to jakbyś miał urodziny w grudniu a robił je w czerwcu bo ładna pogoda. rolników których ja znam w polu kosili, ci o których mówisz że byli to działkowcy dla których ziemia to hobby, albo mają tylko na papierze (biorą dopłaty a chłop sieje). jak ktoś pisał wcześniej niech rodzice a bardziej dziadkowie opowiedzą ci o dożynkach po co są kiedy i jak się je obchodzi
~ napisał(a): ta ty rolnikow znasz :P
W niedziele nikt kto suszarni nie ma to nic nie kosil matole bo wilgotne zbiory byly.
Ale co ja tam wiem.........jedynie 40 hektarow pola mam. A na festynie w Krzyżowej byłem i swietna impreza była i za rok na pewno przyjade swoim traktorem.
Parada ciągników coś świetnego. Gratulacje za organizacje
Zastosowana autokorekta