~~tylko płakać napisał(a):~~mimi napisał(a): Żenada. Popatrzcie na swoje dzieci. To kaleki. Jedynie dobrze wyrobione mają palce od myszek padów i tabletów. 500 m marszu jeszcze nikomu nie zaszkodziło a wiel pomoże zrzucic co-nieco
500 metrów to jest do najbliższego budynku który dopiero jest budowany ale już ktoś kto mieszka na jednym końcu wsi w stronę Kierżna ma około 3 kilometrów a ci co mieszkają pod Nowogrodźcem to mają ze 4 kilometry.Szkoła która była w centrum wioski została sprzedana wraz z przyległą do niej hektarowej przepięknej działki wymażonej na Plac Zabaw za śmieszną kwotę sto dwadzieścia tysięcy .Teraz kilka urządzeń w szczerym polu to koszt 91 tysięcy .Ponadto jest tam brak prądu i wody .
~~mieszkaniec Parzyc napisał(a): Czytam te wpisy i mam wrażenie,ze nawet jakby była wybudowany dom wiejski, doprowadzona woda do boiska i prąd, to i tak szukalibyscie dziury w całym, nie od razu Wawel zbudowali, cieszmy się tym i czekajmy na dalsze inwestycje,które mam nadzieję z czasem będą. Czepiacie się pierdół, a lokalizacja placu zabaw ustalona była na zebraniu, może czas zacząć uczestniczyć w życiu wsi,żeby później komentować,chociaż wydaje mi się że węgielków do ognia dorzucają akurat przeciwnicy Pana burmistrza ( z innych wiosek ) dodam , że sam nie jestem jego zwolennikiem, ale cieszę się z placu zabaw dla dzieci.
~~mieszkaniec Parzyc do mieszkanki gminy napisał(a): Koło południa to mamusie w trosce o swoje dzieci gotują im oraz mężom pyszne obiady,a nie wożą d.u.p.k.e 2 x koło boiska !!! Woź się woź to twój mąż zacznie jeść u koleżanki,chyba że już tam jest !
~~mieszkaniec Parzyc napisał(a): Czytam te wpisy i mam wrażenie,ze nawet jakby była wybudowany dom wiejski, doprowadzona woda do boiska i prąd, to i tak szukalibyscie dziury w całym, nie od razu Wawel zbudowali, cieszmy się tym i czekajmy na dalsze inwestycje,które mam nadzieję z czasem będą. Czepiacie się pierdół, a lokalizacja placu zabaw ustalona była na zebraniu, może czas zacząć uczestniczyć w życiu wsi,żeby później komentować,chociaż wydaje mi się że węgielków do ognia dorzucają akurat przeciwnicy Pana burmistrza ( z innych wiosek ) dodam , że sam nie jestem jego zwolennikiem, ale cieszę się z placu zabaw dla dzieci.