~~MAMA napisał(a): KOLEJNY RAZ SUPER NAGRODA DLA DZIECI ZDROWYCH,NIC DLA DZIECI Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ.Z TEGO CO WIEM TO SĄ RÓŻNE DZIECI W NASZYM MIEŚCIE.WIĘC SIĘ PYTAM ZA POŚREDNICTWEM BOLEC.INFO WŁODARZY MIASTA JAK I STAROSTWA DLA CZEGO MOJE DZIECKO JAKO MIESZKANIEC BOLESŁAWCA NIE MOŻE BRAĆ UDZIAŁU W PÓŁKOLONIACH GDZIE CO ROKU NA SPOTKANIU OPŁATKOWYM OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ Z BISKUPEM CHWALĄ SIĘ TYM JAK DOBRZE JEST TYM OSOBOM,JAKĄ MAJĄ POMOC,A NA CHWILĘ OBECNĄ NIE MAJĄ NIC.
Bolesławiec szczyci sie wszystkim. Począwszy od pseudo specjalistów skończywszy na choćby takich półkoloniach gdzie dzieci niepełnosprawne są jawnie dyskryminowane. I to nie pierwszy raz . Ciekawostką jest to że te półkolonie organizowane są we świetlicy socjo-terapeutycznej więc dla kogo to jest ? Dziecko/dzieci niepełnosprawne mamy pozamykac w piwnicach ? Nie pozwolić im się integrować ? Wiem że dla niektorych ludzi tak by było najlepiej . Wymazac z powierzchni ziemi takich ludzi . Wstyd dla włodarzy miasta Bolesławiec że na coś takiego zezwalają .